fbpx
Сьогодні
10:05 15 Сер 2022

Рівно половина території ЄС і Британії переживає посуху

English version here

Екологічні проблеми 2022-го вже починають бути причиною потужної кризи в Європі. Наприклад, цьогорічна посуха, за прогнозами, може стати найгіршою за 500 років.

Кліматичні проблеми завдають шалених збитків європейській економіці і можуть стати причиною потужної кризи в Європі. Їх наслідки лише починають прогнозувати.

Рівень води у річках  цьогоріч впав до найнижчих показників. Головна водна артерія Європи – річка Рейн – зміліла настільки, що судноплавство стало практично неможливим. Цією рікою перевозили нафтопродукти, метал і сировину. Нині для вантажів шукають інші шляхи, а економіка зазнає збитків на 20 мільярдів євро. 

Сильна засуха завдає шкоди і врожаю. Не вродили кукурудза, соняшник, виноград та оливки. Відтак, потерпатимуть виробництва олії та вина. Все це завдасть удару по економіці, яка лише почала оговтуватися від наслідків пандемії коронавірусу та адаптуватися до війни в Україні. 

На додачу до всього – спровокована Росією енергетична криза. Намірам Європи відмовитися від російських нафти і газу заважають ті ж таки кліматичні проблеми. 

Наприклад, пересохлі річки не дозволяють гідро-електростанціям продукувати потрібну кількість енергії, виробництво впало на 20 відсотків. Сонячна та атомна енергетика також мають проблеми через спеку. Компенсувати брак енергії доводиться, спалюючи вугілля та газ.

Європейські споживачі вже відчувають наслідки цієї кризи. 

Франція, Іспанія та Британія запровадили обмеження на споживання води громадянами, фермерами і промисловістю. Тоді, як Італія, Португалія та Польща економити воду поки лише закликають. 

Екосистема змінюється набагато швидше, ніж до цього прогнозували вчені, каже директор Європейського космічного агентства. Отже, і заходи, яких вже змушені вживати європейські уряди, теж змінюватимуться – як, найімовірніше, і наш спосіб життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: