fbpx
Сьогодні
09:15 15 Сер 2022

На Київщині запустять проєкт з екологічної переробки будівельного сміття, яке лишилось після руйнувань інфраструктури рашистами

English version here

На звільненій від російських військ території Київської області стартує пілотний проєкт з утилізації та переробки будівельного сміття, значні обсяги якого можуть бути загрозливими для довкілля.

Про це повідомила голова партії «Слуга народу», народний депутат Олена Шуляк у Телеграмі.

«Більше 2 мільйонів тонн будівельного сміття накопичено в результаті руйнувань тільки в Бучанській територіальній громаді Київщини. Розміри шкоди можуть бути критичними для екології, тому вирішувати цю проблему необхідно з використанням передових світових технологій. Саме такі технології є у ізраїльської компанії GreenMix, яка з 1989 року зосереджує свою діяльність у цій сфері», – зазначила вона.

Парламентарка розповіла, що завдяки пілотному проєкту у Київській області вдасться залучити технології та обладнання для демонтажу пошкоджених або зруйнованих багатоповерхових будинків.

Також, за її словами, буде проведено екологічну утилізації та переробку будівельного сміття «з високим економічним та логістичним ефектом».

«Фактично з цієї сировини ми зможемо виготовляти нові будівельні матеріали, що можуть бути використані для відновлення зруйнованих міст», – додала вона.

Водночас Шуляк поінформувала, що цей проєкт може стати основою для зміни філософії з переробки будівельного сміття в Україні, яка вже починає формуватися на пілотному проєкті в деокупованій Київській області.

Нагадаємо, на Київщині завершено ремонтні роботи на 236 об'єктах соціальної інфраструктури, пошкоджених в результаті повномасштабного вторгнення рф.

Експертна комісія під час обстеження стану будівель Київщини визначила, що понад 5400 об'єктів підлягають демонтажу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: