fbpx
Сьогодні
22:49 15 Сер 2022

У річках Європи через рекордну посуху побачили "голодні камені": фото

English version here

У Нідерландах, Німеччині та Чехії знову видно так звані "голодні камені" на деяких ділянках річок, де рівень води через посуху опустився до рекордно низьких показників.

На "голодному камені" у минулі століття робили позначки критично низького рівня води в річках — провісника голоду. "Плач, коли бачиш мене" – це можна прочитати на висохлому камені в річці Ельбі, повідомляє нідерландський портал NU.nl.

У річці Рейн на території Нідерландів цього тижня фіксували потік води близько 735 кубометрів води за секунду. Раніше найнижчий показник у 2018 році становив 855 кубометрів на секунду.

голодні камені посуха європа

Фото АР

У Нідерландах іноді можна побачити високе каміння з кількома смугами та датами у річках навколо старих міст. Вони нагадують про історичні паводки та катастрофічні повені.

В інших європейських країнах існує протилежна традиція: каміння на дні, яке позначає різко низький рівень води. У Німеччині та її околицях відомо про 27 каменів, більшість із них у річці Ельбі.

Одні висихають кожні кілька років, інших бачили лише кілька разів. Найстаріша відома згадка про дуже низький рівень води відноситься до 1417 року. Вона була знайдена у річці Шпрее неподалік Берліна.

голодні камені посуха європа

Фото АР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: