fbpx
Сьогодні
16:25 13 Сер 2022

В окупованому Криму жертвами політичних переслідувань стали 11 громадянських журналістів

Жертвами політичних переслідувань так званої "влади" тимчасово окупованого Криму стали 11 журналістів

Про це повідомляє сайт КримSOS з посиланням на свого аналітика Євгенія Ярошенка, пише Рубрика.

"Це чергова хвиля обшуків, які зазвичай трапляються раз на пів року.

Як правило, кримських татар звинувачують у причетності до терористичної організації. Жертвами обшуків та затримань часто стають громадянські журналісти та активісти.

Наразі 11 кримських громадянських журналістів переслідуються окупаційною владою", зазначив Ярошенко.

Також у виданні повідомили, що 11 серпня у тимчасово окупованому Криму були проведені 8 обшуків, 6 кримських татар були затримані за статтею 205.5 Кримінального кодексу рф "Організація діяльності терористичної організації та участь в діяльності такої організації".

Серед затриманих – громадянський журналіст Вілен Темер'янов та активіст Енвер Крош.

Для чоловіків це не перші затримання. Темер'янов має за своїми плечами дві адміністративні справи, одна з яких завершилася кількаденним адміністративним арештом наприкінці 2021 року.

Активіста Кроша росіяни у 2015 році катували електрострумом, а у 2018-му – посадили під адміністративний арешт, наголошують у повідомленні.

Як розповіли агентству у КримSOS, з 11 громадянських журналістів, яких переслідують агресори, 10 – кримські татари, і ще одна особа – це громадянська журналістка Ірина Данилович.

Нагадаємо, що кримського татарина Енвера Кроша, одного з викрадених у Криму 11 серпня, били півтори години. Відповідальний за це співробітник фсб.

11 серпня з 4-ої ранку в Джанкої та Джанкойському районі Криму пройшли масові обшуки у кримськотатарських мусульманських активістів.

За підсумками слідчих заходів було затримано 6 осіб, серед яких Енвер Крош, Вілен Темер'янов, Сеїтяга Аббозов, Мурат Мустафаєв, Едем Бекіров та Рінат Алієв.

Всім затриманим висувається обвинувачення за статтею 205.5 КК рф – організація або участь у діяльності терористичної організації.

Кримська громадянська журналістка і медик Ірина Данилович, викрадена у квітні на окупованому півострові, повідомила про агресивне ставлення до неї працівників фсб і завдання ними тілесних ушкоджень.

Довідка

Громадянська журналістика – це поняття, яке виникло після 2015 року на території півострова через те, що не працювали незалежні медіа.

Про це розповіла представниця Президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Це ті люди, які раніше не мали жодного стосунку до журналістської роботи: вони просто беруть телефони в руки і фільмують те, що відбувається на території Криму.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: