fbpx
Сьогодні
09:08 13 Сер 2022

Окупаційні війська продовжують атакувати Бахмут, тривали бої біля Білогорівки і Лисичанського НПЗ, – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай / Telegram

Російські військові атакують Бахмут з боку Попасної, тривали бої поблизу Білогорівки та Лисичанського НПЗ

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

"Ворог випалює землю на в'їздах у Луганську область, бо не може подолати ці декілька кілометрів. Окупанти годинами відпрацьовують артилерією, а потім штурмують із декількох сторін одразу.

12 серпня вони спробували атакувати в районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом.

Намагалися просунутися з боку Попасної в напрямок Бахмута", зазначив очільник області.

Як наголосив Гайбай, близько десяти разів загарбники кидалися у розвідку.

Проте українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили ворога, який просувався за цими напрямками, додав голова ОВА.

Гайдай повідомив також. що упродовж доби поблизу 9 населених пунктів росіяни наносили авіаудари.

"Лише за минулу ніч випустили три ракети, чотири рази застосовували реактивну та ствольну артилерію, двічі – міномети. Двічі захисники відбили танкові наступи ворога", поінформував очільник області.

Зі слів Гайдая, у захоплених містах ворог вдається до нових методів мобілізації – в обмін на харчі у літніх людей збирає інформацію про чоловіків.

Загарбники під час обходів багатоповерхівок втираються в довіру до літніх людей, пропонують їм невеличкі суми грошей або харчі в обмін на інформацію про чоловіків призовного віку, наголосив голова ОВА.

Після цього росіяни залишають на чергування біля закритих під'їздів військових, які чекають, що хтось із мешканців чоловічої статі або вийде, або спробує повернутися додому.

Гайдай зазначив, що більшість із тих, хто займається примусовим призовом, ходять по містах виключно у балаклавах, щоб їх не впізнали сусіди та знайомі, на яких вони полюють.

Як повідомляла Рубрика, українські війська відкинули загарбників на Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямку.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: