fbpx
Сьогодні
21:56 11 Сер 2022

"Ультрамарафон вдячності": українців запрошують віртуально долучитись до благодійного забігу з рятувальником ДСНС

11 серпня на Михайлівській площі в Києві стартував проєкт «Ультрамарафон вдячності». В його межах рятувальник ДСНС України Володимир Сковородка* за 14 днів пробіжить 800 кілометрів від Києва до столиці Польщі, а українці можуть доєднатися до забігу онлайн.  

Таким чином українці можуть висловити вдячність польському народу за підтримку під час війни та зібрати  2 000 000 грн на закупівлю сучасного обладнання для аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України м. Києва. Проєкт організували ГУ ДСНС України та благодійний фонд «Українські вогнеборці».

«У рамках ультрамарафону я щодня долатиму близько 60 кілометрів. Це один із наймасштабніших та найбільш амбітних проєктів, у яких мені доводилося брати участь. Часом на маршруті буває важко. Але моїм колегам-рятувальникам, які борються за життя українців у нелюдських умовах, зараз набагато важче. Заради них, а також наших польських друзів, що самовіддано допомагають українцям під час війни, мусимо пробігти "Ультрамарафон вдячності" та разом встановити абсолютний рекорд України», ― розповідає Володимир Сковородка, герой проєкту «Ультрамарафон вдячності». 

«Ультрамарафон вдячності»: українців запрошують віртуально долучитись до благодійного забігу з рятувальником ДСНС

Володимир Сковородка ― рятувальник ГУ ДСНС у місті Києві. Служить дев'ятий рік. Встановив національні рекорди України: пробіг марафони на 21 та 42 кілометри у повному пожежному спорядженні. У 2019‒2021 роках брав участь в ультрапробігу: 500 кілометрів за 10 днів.

Завдяки ініціативі Нової пошти «Ультрамарафон для всіх» до рекордного забігу може віртуально долучитися кожен охочий. Для цього потрібно обрати на сайті ultramarathonforall.org відрізок маршруту від 1 км та зробити благодійний внесок від 50-ти грн. На зібрані кошти придбають сучасне обладнання для водолазно-рятувальних робіт, які виконує аварійно-рятувальний загін спецпризначення ГУ ДСНС України м. Києва. 

«Ультрамарафон вдячності»: українців запрошують віртуально долучитись до благодійного забігу з рятувальником ДСНС

Також на сайті проєкту є можливість залишити слова подяки польському народу. Повідомлення надрукують на стартовому номері марафонця та опублікують на сайті проєкту. 

«Протягом кількох бігових сезонів Нова пошта організовувала "Марафон для всіх", у якому тисячі ранерів з усієї країни бігли задля тих, хто не може подолати свою дистанцію. "Ультрамарафон для всіх" є логічним продовженням підтримки тих, хто цього потребує. Ми закликаємо всіх українців приєднатися до віртуального забігу на сайті  та зробити свій внесок у збір коштів для рятувальників ДСНС, які кожного дня рятують життя українців», — говорить Олена Плахова, директорка з управління репутацією групи компаній Нова пошта.

«Ультрамарафон вдячності»: українців запрошують віртуально долучитись до благодійного забігу з рятувальником ДСНС

«У цьому проєкті ми хочемо подякувати друзям із Польщі та мужнім рятувальникам України, що рятують життя українців під обстрілами та вибухами. На маршруті до Володимира долучаються його колеги-рятувальники з українських і польських міст: у кожному ключовому пункті вони біжать із ним по 5-10 кілометрів. Так герої України та Польщі демонструють стійкість та солідарність у спільній біді та готовність долати її разом!» — розповідає Андрій Твердовський, керівник благодійного фонду «Українські вогнеборці» та співорганізатор «Ультрамарафону вдячності».

24 серпня, у День незалежності України, Володимир Сковородка фінішує у Варшаві. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: