fbpx
Сьогодні
18:54 11 Сер 2022

У МЗС рф заявили, Швейцарія не може представляти інтереси України в росії

English version here

Міністерство закордонних справ рф заявило, що Швейцарія не може представляти інтереси України в росії.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Швейцарці дійсно цікавилися нашою думкою про можливе представництво інтересів України в росії та росії в Україні, причому досить давно. Ми гранично ясно відповіли, що Швейцарія, на жаль, втратила статус нейтральної держави і не може виступати ні посередником, ні представником інтересів", – сказав заступник директора департаменту інформації та друку МЗС росії Іван Нечаєв.

У МЗС рф також нагадали, що Берн приєднався до санкцій проти росії і заявили, що він "підтримує антинародний нацистський режим у Києві, бере участь в агресивній русофобській кампанії, розгорнуті Заходом та Україною".

Довідка

Україна та Швейцарія завершили переговори про можливість представництва українських інтересів у росії після розриву дипломатичних відносин.

24 лютого, у день повномасштабного вторгнення, Україна оголосила про розривання дипломатичних відносин із росією.

МЗС України також відкликало до Києва тимчасового повіреного у справах України в російській федерації Василя Покотила для проведення консультацій і розпочало евакуацію українського посольства в Москві.

При цьому Україна не розірвала консульські відносини з росією – відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року.

Нагадаємо, що Швейцарія вже представляє інтереси громадян Грузії в росії, оскільки після російського вторгнення 2008 року Тбілісі розірвало дипвідносини з москвою. У посольстві Швейцарії у Тбілісі є відділ російських інтересів, а в посольстві у москві – відділ грузинських інтересів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: