fbpx
Сьогодні
09:24 11 Сер 2022

У британській розвідці заявили про проблеми росії з експортом зброї через війну та санкції

Фото: Anadolu Agency

Російська федерація навряд чи зможе виконати деякі експортні замовлення на бронетехніку через попит на озброєння власних сил в Україні

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії про війну в Україні за 11 серпня.

Також у британській розвідці підкреслили, що на експорт має вплив і посилення західних санкцій.

У Міноборони Британії зазначили, що Білорусь нещодавно оприлюднила подробиці про новий, модернізований всередині країни основний бойовий танк Т-72Б.

Білорусь, ймовірно, розробила це альтернативне рішення замість програми модифікації, щодо якої був контракт з російською державною компанією "Уралвагонзавод".

"Росія довгий час вважала оборонну промисловість одним із своїх найважливіших експортних успіхів. Однак її військово-промисловий потенціал нині перебуває під значним тиском.

А довіра до багатьох її систем озброєння була підірвана через їхній зв'язок з поганою ефективністю російських військ у війні в Україні," підкреслила британська розвідка.

Напередодні Міноборони Британії повідомляло, що росія створила новий армійський корпус для війни в Україні, однак навряд чи зможе набрати до нього необхідну кількість людей.

9 серпня британська розвідка повідомила, що рф не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування на Донеччині.

Зазначимо, що днями розвідка Британії також повідомила, що від початку російського вторгнення в Україні як мінімум 6 російських командувачів були звільнені і 10 російських генералів загинули.

Також, росія використовує протипіхотні "міни-метелики" для захисту та стримування свободи пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: