fbpx
Сьогодні
16:56 11 Сер 2022

Після вибухів у Новофедорівці інтенсивність авіації рф на півдні знизилась, - Генштаб ЗСУ

Фото: Ілюстративне

Після вибухів у Новофедорівці у Криму, де розташована російська військова база, інтенсивність ворожої авіації на південному напрямку в Україні дещо знизилась.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, відповідаючи на питання, чи зменшилась інтенсивність авіаударів російською федерацією після вибухів у Новофедорівці.

"Ми спостерігали, що противник намагався перебазувати свої військові авіаційні частини з центральної частини росії до тимчасово окупованої території АР Крим… На даний час противник продовжує виконувати свої завдання з ТОТ АР Крим. Але так, у зв'язку із зазначеними подіями, інтенсивність застосування авіації безпосередньо на південному напрямку дещо знизилась", – наголосив Громов.

Довідка

Окупаційна "влада" Криму підтвердила вибухи 9 серпня в районі Новофедорівки, де знаходиться російська військова база. Міноборони рф заявило, що на аеродромі "сталася детонація авіаційних боєприпасів".

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що громадяни росії, які незаконно перебувають у Криму, отримали перший «дзвінок» про необхідність негайно залишити окуповану територію.

За вісім років перебування Криму під контролем росії туди переселилися від 600 тисяч до півтора мільйона росіян, а 30 тисяч кримських татар змушені були залишити півострів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: