fbpx
Сьогодні
19:45 11 Сер 2022

Обстріл колонії в Оленівці з HIMARS - вигадка росіян, - розслідування CNN

Фото: t.me/inapalm

Розслідування медіакомпанії CNN показало, що російська версія вибуху в Оленівській в'язниці, внаслідок якого загинули українські військовополонені, сфабрикована: HIMARS до цього не має жодного стосунку.

Журналісти CNN проаналізували відеокадри та фотографії з місця події, супутникові знімки до і після нападу, а також долучили до роботи експертів-криміналістів та фахівців зі зброї.

"Експерти, з якими консультувалася CNN, відкидають можливість удару HIMARS по Оленівці, але не можуть сказати точно, як саме було вбито й поранено таку кількість полонених… Однак більшість ознак вказують на інтенсивний вогонь, хоча, за словами кількох свідків, не було чути звуків наближення ракети", – йдеться в журналістському розслідуванні.

Зазначається, що вранці 29 липня лише через кілька годин після вбивства понад 50 українських військовополонених російський пропагандист на місці подій показав по телебаченню нібито залишки американської ракети HIMARS.

Це був "початок повномасштабного наступу російських ЗМІ з меседжем настільки ж цинічним, як і жорстоким", зазначає CNN. Згідно з московською версією подій, Україна вбила своїх власних солдатів ударом HIMARS, бо нібито не хотіла, аби вони зізнавалися у воєнних злочинах, і щоб відбити в інших бажання здаватися в полон.

Довідка

У ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Україна поінформувала членів Ради Безпеки ООН про воєнний злочин, скоєний російськими військами проти українських військовополонених у колонії у смт Оленівка.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: