fbpx
Сьогодні
17:48 11 Сер 2022

Міноборони офіційно не підтверджує причетність ЗСУ до вибухів у Новофедорівці

Фото: Ілюстративне

Міністерство оборони України наголошує, що офіційно не підтверджує причетність ЗСУ до вибухів на аеродромі "Саки" в окупованому Криму.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу 11 серпня, відповідаючи на запитання журналістів, передає УП.

"Я звертаюсь до всіх читачів, глядачів.. Якщо ви в будь-якому засобі масової інформації… найавторитетнішому… бачите, що якийсь невідомий працівник Міноборони без прізвища без імені (цитується –ред.), я рекомендую не вірити в цю інформацію, тому що я підтверджую, що в Міністерстві оборони не було таких розмов, бо ми користуємося інформацією Генерального штабу. Жодного офіційного підтвердження чи заяви про причетність Збройних сил України до цього немає", – сказала Маляр.

Так Маляр прокоментувала матеріал "The New York Times", у якому із посиланням на "високопоставленого українського військового" йшлося, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму стоять українські сили.

Стосовно ще однієї заяви – генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка -, який в інтерв'ю виданню "РБК-Україна" зазначив, що Україна планує деокупувати Херсон та завершити активну фазу війни до кінця року. Заступниця міністра заявила, що військові не повинні розповідати про плани ЗСУ, а журналісти – запитувати про них.

"Я наголошую, що існує кримінальна відповідальність за інформацію, яку розголошують військові… і до речі, блогери і журналісти це роблять… З приводу планів ЗСУ, з приводу якоїсь інформації, яка їм стала відома з передової… Іще раз звертаюсь до всіх – не треба задавати питання про оперативні плани ЗСУ. Це інформація з обмеженим доступом і публічно вам не буде ніхто відповідати. Все, що можна сказати, воно вже заявлено", – сказала Маляр.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: