fbpx
Сьогодні
19:56 11 Сер 2022

6 країн допоможуть Франції боротися з пожежами

Німеччина, Греція, Польща, Румунія, Австрія та Італія нададуть підтримку Франції у боротьбі з численними пожежами, які нещодавно знов спалахнули в країні.

Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон у Твіттері.

"Німеччина, Греція, Польща, а в найближчі кілька годин Румунія та Австрія: наші партнери приходять на допомогу Франції перед лицем пожеж. Дякуємо їм. Європейська солідарність діє!", – написав Макрон.

За його словами, як і в липні, Італія залишається солідарною з Францією. "Прибувають кілька літаків Canadair, щоб підтримати французьких та європейських пожежників, мобілізованих на нашій території", – додав він.

Макрон зазначив, що по всій території на боротьбу з полум'ям задіяно понад 10 тисяч пожежників і співробітників цивільної безпеки.

Франція продовжує потерпати від пожеж. Під час спеки і посухи, що тривають цього літа, багато департаментів постраждали від вогню.

Прем'єр-міністр Елізабет Борн і міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен у четвер перебувають у знов охопленому полум'ям департаменті Жиронда.

"Я можу запевнити вас, що ми ніколи не мобілізували стільки авіаційних ресурсів для боротьби з пожежами", – заявила Борн, слова якої цитує телеканал BFMTV.

Французький прем'єр наголосила на необхідності адаптації до наслідків зміни клімату, зокрема на європейському рівні.

За інформацією Європейської інформаційної системи про лісові пожежі (EFFIS) з 1 січня 2022 року у Франції згоріло щонайменше 57 680 гектарів рослинності.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: