fbpx
Сьогодні
16:36 10 Сер 2022

Громадський рух "Жовта стрічка" закликає кримчан триматися подалі від військових об'єктів росії та евакуюватися

Громадянський рух опору "Жовта стрічка" закликає кримчан триматися на відстані від військових об'єктів РФ і по можливості евакуюватися

Звернення оприлюднив рух у Telegram, передає Укрінформ.

"Дорогі друзі, через недбалість російських військових ви вчора бачили вибухи в Новофедорівці. Такі вибухи сталися поблизу цивільних об'єктів, що може свідчити про те, що російські військові не дбають про людей.

Для них Крим – військова база, а людина – ніщо. Складається враження, що військові РФ не захочуть брати участь у так званих "спецопераціях" і почнуть підривати власні об'єкти", повідомили у зверненні.

Рух радить громадянам евакуюватися в безпечні місця, а тим, хто не може виїхати, рекомендується "тримати дистанцію" від військових об'єктів РФ.

Крім того, у організації зазначили, що "рашисти можуть здійснювати провокації в Криму, такі як навмисні підпали".

Тому Рух закликає кримчан уникати місць масового скупчення людей і збирати "тривожну валізу", де будуть документи, вода, їжа, поліцейська дільниця тощо.

"Все буде добре! Такі пожежі символізують, що коли-небудь Крим буде деокупований, а імперії впадуть!", зазначають у  "Жовтій стрічці".

Довідка

Нагадаємо, що 9 серпня пролунали вибухи на військовому аеродромі в Новофедорівців Криму. Мешканці Криму публікували у соцмережах відео, на яких було видно як мінімум два епіцентри вогню.

А також розповідали, що чули від 7 до 12 вибухів.

Так званий "очільник Криму" Сергій Аксьонов повідомив, що внаслідок вибухів одна людина загинула, шестеро постраждали.

Міноборони Росії заявило, що пожежа на авіабазі "Саки" виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів. Пізніше джерело військового відомства РФ заявило ТАСС про порушення вимог пожежної безпекина аеродромі поблизу Новофедорівки.

Міноборони України заявило, що не може встановити причину займанняв Новофедорівці.

The New York Times із посиланням на "високопоставленого українського військового" написало, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму нібито стоять українські сили.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що громадяни росії, які незаконно перебувають у Криму, отримали перший "дзвінок" про необхідність негайного виїзду з окупованої території.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: