fbpx
Сьогодні
12:09 10 Сер 2022

Генерал Марченко назвав два напрямки на півдні, де будуть намагатися проривати українську оборону російські війська

Фото mil.gov.ua

Російська армія буде намагатися наступати у двох напрямках – на Миколаївському та Криворізькому, проте українські воїни готові дати їм відсіч

Про це заявив генерал-майор Дмитро Марченко, який відповідає за оборону Миколаївщини, в інтерв'ю РБК-Україна, передає Рубрика.

У генерал-майора запитали про орієнтовну кількість російських військових в Херсонській та Запорізькій областях.

"Кажуть, що приблизно 25 батальйонних тактичних груп. Але скажу вам чесно – ніхто точно не бачив, скільки їх там насправді.

Хай там як, ніхто їх тут не боїться, ніхто не буде від них тікати. Ми готові їх зустрічати і давати бій", наголосив Марченко.

Генерал-майор вважає, що загарбники наразі не мають успіху ні на сході, ні на півдні України, і намагатимуться захопити частину півдня.

На його думку, росіяни будуть намагатися наступати у двох напрямках – на Миколаївському та Криворізькому.

"Якщо в них вдасться хоча би на одному з напрямків прорватися, то вони будуть перекидати туди решту сил і робити його пріоритетним", підкреслив Марченко.

На його думку, ворог хоче захопити Кривий Ріг, щоби створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ.

Тоді російські війська зможуть спробувати взяти Миколаїв у кільце. Водночас генерал-майор запевнив, що їм це не вдасться.

"Вони вже намагалися взяти Миколаїв, їм це не вдалося, тому вони зараз хочуть обійти його, взяти в кільце і потім це кільце зменшувати.

В принципі так, як вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їхні плани почнуть руйнуватися, як тільки-но вони почнуть якісь наступальні дії", підкреслив Марченко.

Відповідаючи на запитання, чи можуть росіяни паралельно розпочати рух у Запорізькій області і тиснути по лінії Василівка – Гуляйполе, він зазначив:

"Там дуже складна місцевість, тому розвивати якісь наступальні дії на Запорізькому напрямку їм не дуже вигідно. Тому вони і будуть наступати саме на Миколаївському та Криворізькому напрямках", резюмував генерал-майор.

Як повідомляла Рубрика, Збройні сили України з 24 лютого по 7 серпня ліквідували близько 42 тисяч 800 російських загарбників, що на 160 осіб більше у порівнянні з попередньою добою.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: