fbpx
Сьогодні
16:47 09 Сер 2022

Зеленський доручив Шмигалю вирішити питання заборони 1xBet в Україні

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський доручив Прем'єр-міністру Денису Шмигалю вирішити питання заборони роботи російського букмекера 1xBet в Україні у відповідь на петицію, яку підписали понад 25 тисяч осіб.

Відповідь на петицію розміщена на сайті Президента.

У петиції, зокрема наголошується на необхідності проведення Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей перевірки роботи російського оператора азартних ігор в Україні, який веде букмекерську діяльність через неліцензійний сайт 1xbet.com, пр­­оведення заходів щодо блокування роботи цього сайту і прийняття рішення про анулювання ліцензій, виданих ТОВ "Твоя беттінгова компанія" на проведення букмекерської діяльності та діяльності онлайн-казино під російським брендом 1xBet.

"Дякую всім, хто долучився до використання такої форми взаємодії влади і суспільства, як електронна петиція, та висловив відповідну позицію", – заявив Зеленський.

За його словами, правові засади господарської діяльності у сфері азартних ігор в Україні визначаються Законом "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор".

Відповідно до нього, державне регулювання у цій сфері здійснюють Верховна Рада, Кабінет Міністрів, Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей, інші органи державної влади в межах їх повноважень, визначених Конституцією і законами України.

Парламент визначає державну політику у сфері азартних ігор. Кабмін забезпечує формування державної політики шляхом затвердження ліцензійних умов, інших підзаконних нормативно-правових актів, прийняття яких належить до повноважень уряду.

Ліцензійні умови встановлюють також і обмеження щодо здійснення контролю над заявником, який має намір отримати відповідну ліцензію, резидентами держав, що здійснюють збройну агресію проти України або дії яких створюють умови для виникнення воєнного конфлікту, застосування воєнної сили проти України, обмеження щодо належності такого заявника або пов'язаних з ним осіб до осіб, діяльність яких обмежена чи заборонена відповідно до Закону України "Про санкції".

Органом державного регулювання у сфері організації та проведення азартних ігор є Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей, діяльність якої спрямовує і координує Кабінет Міністрів. Уповноважений орган, зокрема виконує функції ліцензування господарської діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, приймає рішення про видачу та анулювання ліцензій у порядку, встановленому законом, розглядає скарги гравців та інших осіб на організаторів азартних ігор.

У разі виявлення порушень вживає заходів відповідно до закону, здійснює заходи щодо запобігання та виявлення порушень законодавства, організовує та здійснює державний контроль за організацією та проведенням азартних ігор, зокрема контроль за додержанням закону, ліцензійних умов, шляхом проведення планових, позапланових та фактичних перевірок.

Звертається до правоохоронних органів у разі виявлення факту нелегальної діяльності гральних закладів, співпрацює з правоохоронними органами у межах протидії розвитку та функціонуванню заборонених азартних ігор і гральних закладів.

"З огляду на викладене, Прем'єр-міністру України Шмигалю запропоновано забезпечити із залученням правоохоронних органів опрацювання порушених в електронній петиції питань та вжиття заходів реагування", – зазначив Зеленський.

Про відповідні результати автора електронної петиції має поінформувати уряд.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: