fbpx
Сьогодні
14:44 09 Сер 2022

До підконтрольної України повернули тіла ще 17 полеглих захисників

Україна повернула ще 17 тіл полеглих захисників

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій.

"Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла ще 17 своїх захисників", зазначили у повіомленні.

Процес повернення тіл відбувався відповідно до норм Женевської конвенції.

Як повідомляла Рубрика, 19 липня країна повернула ще 45 тіл загиблих захисників на підконтрольну територію.

Також 26 липня, відповідно до норм Женевської конвенції на підконтрольну Україні територію повернули ще 25 тіл загиблих захисників.

Нагадаємо, що у липні віцепрем'єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляла, що за час повномасштабної війни з росією Україні вдалося повернути тіла понад 400 загиблих захисників.

"У нас уже більше 400 тіл, які ми повернули… Але це точно мало, бо ми знаємо, що тіл є набагато більше.

Росія не хоче показувати своїм громадянам масові передачі тіл. Вони розуміють, до якого вибуху це призведе, тому роблять це ледь не потайки, роблять це, не афішуючи, і намагаються не передавати нам тіл.

Ще поясню одну ситуацію, яка є проблемою і буде проблемою в майбутньому. Ми проводимо ідентифікацію і генетичну експертизу за європейськими протоколами.

Росія ж не підтримує європейські протоколи в принципі. Перебуваючи у стані орди та середньовіччя, вони мають свої протоколи.

І в майбутньому це буде великою проблемою, бо ті експертизи, які проводять вони, генетичні, точно не будуть співпадати, і ми, можливо, не будемо бачити у списках тих тіл, які вони нам будуть навіть передавати.

Це проблема, але ми теж думаємо, як її вирішити", зазначила Верещук.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: