fbpx
Сьогодні
11:26 08 Сер 2022

росіяни застосовують на Донбасі міни радянських часів, які мають невибіркову дію, – розвідка Британії

російські загарбники застосовують на Донбасі застарілі міни радянських часів, які мають невибіркову дію і можуть призвести до значних жертв серед цивільного населення.

Про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії в Твіттері.

"росія, ймовірно, розгортає протипіхотні міни для захисту та стримування свободи пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі. Ці міни потенційно можуть завдати значних втрат як серед військових, так і серед місцевого цивільного населення", – заявили у відомстві.

В Міноборони Великої Британії додали, що в Донецьку та Краматорську росія, ймовірно, спробувала застосувати розосереджені протипіхотні міни ПФМ-1 та ПФМ-1С.

"Серія ПФМ-1, яку зазвичай називають "міною-метеликом", є дуже суперечливою зброєю невибіркового типу. Міни ПФМ-1 були використані з руйнівним ефектом під час радянсько-афганської війни, де вони покалічили велику кількість дітей, які сприйняли їх за іграшки", – зазначили у відомстві.

У Міністерстві оборони Великої Британії також наголосили, що росія використовує міни ще радянських часів, які, ймовірно, з часом погіршились і тепер є вкрай ненадійними та непередбачуваними, що створює значну загрозу як для місцевого населення, так і для гуманітарних операцій з розмінування.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: