fbpx
Сьогодні
10:07 07 Сер 2022

Усіх вантажників з ринку забрали на війну: На окупованому Донбасі розпочалася нова хвиля "мобілізації"

Фото: Ілюстративне, ТАСС

З 1 серпня на території окупованого Донбасу розпочалась нова хвиля примусової "мобілізації" для комплектування підрозділів мобілізаційного резерву

Про це інформує Головне управління розвідки.

Управління розвідки повідомляє, що загарбники відбирають осіб, непридатних для проходження служби та тих, які мали "відстрочку".

Так, у Луганську за 40 хвилин на ринку забрали у два автобуси чоловіків, більшість із яких вантажники. В Алчевську чоловіків забирали посеред вулиць. Населення обурене, чоловіки переховуються.

Тотальна примусова мобілізація триває в багатьох населених пунктах.

Наприклад, на вулицях Хрустального збільшилась кількість патрулів, які забирають чоловіків у військкомат. Продовжуються облави по підприємствах і комерційних установах.

"Водночас поширюється невдоволеність серед вже мобілізованих чоловіків ОРДЛО жахливим ставленням командування в окупаційній армії до місцевого особового складу.

Зокрема поширюється інформація, що росіянам видають сучасні бронежилети й каски, а місцевим амуніцію зразка 1941 – 1945 років", наголосили у ГУР.

Як повідомляла Рубрика, на Луганщині загарбники викликають вчителів з відпусток, щоб вручити їм повістки, а також вимагають списки робітників чоловічої статі на підприємствах.

"Полювання на чоловіків призовного віку на окупованій у 2014 році території Луганщини триває вже кілька місяців. Спочатку тим, в кого були гроші, вдавалося відкупитися від вірної смерті.

Потім за ними ж приходили, але вже із "фсб". Згодом почали зникати чоловіки у захоплених нещодавно містах та селах", – зазначив очільник ОВА.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: