fbpx
Сьогодні
11:26 07 Сер 2022

Україна потребує більше сучасної зброї: у Офісі Президента звернулися до Шольца посприяти у цьому питанні

Україна потребує постачання якомога більшої кількості сучасної зброї та сподівається на активну участь у цьому питанні канцлера Німеччини Олафа Шольца

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка в інтерв'ю виданню Tagesspiegel.

Як зазначив радник, Україна потребує постачання далекобійної артилерії та реактивних систем залпового вогню, що дасть змогу ефективно ліквідовувати логістичні та матеріально-технічні склади ворога.

Крім того, Подоляк наголосив на важливості збільшення кількості безпілотних літальних апаратів.

"Протиповітряні системи, такі як IRIS-T, про готовність постачання яких оголосила Німеччина, для кращого захисту наших міст від нападу з повітряного простору.

Нам їх потрібно більше, щоб захистити принаймні Київ, Харків, Дніпро, Миколаїв та Одесу", наголосив Подоляк у інтерв'ю.

Подоляк зазначив, що Україні потрібно наростити кількість бронетехніки, щоб після відступу росії просуватися вглиб на тих територіях, які контролював ворог.

Радник керівника ОПУ повідомив, що однією з причин припинення переговорів з РФ стали звірства, які окупанти вчинили в Бучі. За його словами, росія хоче заморозити конфлікт на півроку, щоб стягнути нові війська та озброєння на лінію фронту.

"Якщо Захід втомиться від війни, тоді росія знову вдарить з усією силою", сказав Подоляк.

Він підкреслив, що Україна має докласти зусиль, щоб повернути якомога більше окупованих територій, особливо в південній частині країни.

"Що більше й швидше ми отримаємо важке озброєння, то швидше зможемо зупинити цю війну",  переконаний радник керівника Офісу президента.

Днямі Олаф Шольц запевнив, що його країна продовжить надавати військову підтримку Україні.

1 серпня міністр оборони Олексій Резніков повідомив про прибуття до України німецьких реактивних систем залпового вогню MARS-II.

У правлячій коаліції Німеччини пропонують почати прямі поставки танків Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: