fbpx
Сьогодні
16:41 07 Сер 2022

Проєкт "Альбом безбар’єрних рішень" адаптують до вимог воєнного часу, - Зеленська

Фото: Скриншот

"Альбом безбар'єрних рішень" адаптують до вимог воєнного часу

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм перша леді України Олени Зеленської.

Дружина Президента нагадала, що цей посібник було створено торік, щоб показати, як міське середовище може бути дружнім до усіх людей.

Однак, на її переконання, безбар'єрність під час війни – це також питання безпеки та реабілітації, тому було вирішено оновити "Альбом".

"Тепер ми не просто рекомендуємо, які двері будуть зручними для маломобільних груп. Ми думаємо: які двері не можна використовувати для евакуації поранених?

Який тип скла безпечніший, якщо його виб'є вибуховою хвилею? Скільки людей, що мають мінно-вибухові травми, буде серед переселенців? Як зробити прихистки зручними й для них?", зазначила перша леді.

Вона констатувала, що розробники, команда урбан-бюро Big City Lab, обов'язково врахують ці питання в "Альбомі безбар'єрних рішень", щоб ті, хто відновлюватиме українські міста після війни, дотримувалися принципів безбар'єрності.

Альбом безбар'єрних рішень

Фото: Телеграм/ Олена Зеленська

"Пам'ятали, що відбудова вулиць і будинків – це, насамперед, їх зручність та доступність для усіх без винятку людей", резюмувала Зеленська.

Нагадаємо, що минулого року "Альбом безбар'єрних рішень" було створено у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар'єрів".

Його розробниками виступають компанія Big City Lab спільно з Міністерством розвитку громад та територій та громадською організацією "Безбар'єрність" за підтримки проєкту "Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ".

Його виконує німецька урядова компанія "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH" за фінансування урядів Німеччини та Швейцарії.

Альбом безбар'єрних рішень – практичний посібник, який рекомендує та на прикладах ілюструє, як міське середовище може бути "дружнім" до маломобільних груп населення.

Зокрема до людей із тимчасовими або постійними травмами й вадами, дорослих з маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю тощо.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: