fbpx
Сьогодні
21:56 07 Сер 2022

"Ніхто не зупинить вітер, у випадку непоправного": Зеленський про загрозу ЗАЕС

Фото: Енергоатом

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту відреагувати на російські удари по Запорізькій АЕС. У разі катастрофи вітер рознесе радіоактивне забруднення за межі України.

Про це заявив Зеленський у своєму зверненні.

Сьогодні глава Української держави розмовляв з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зокрема, він поінформував його про загрозу, яку РФ створила ударами по Запорізькій АЕС.

"Немає такого народу у світі, який може почуватися безпечно, коли держава-терорист обстрілює атомну станцію. Не дай Боже станеться щось непоправне, і ніхто не зупинить вітер, який розноситиме радіоактивне забруднення", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що принципова відповідь міжнародної спільноти на російські удари по Запорізькій АЕС потрібна уже зараз.

Також Зеленський заявив, що ситуація на Донбасі залишається дуже важкою.

"Наша армія робить усе можливе, щоб зупинити російський терор і завдати окупантам якнайбільших втрат. Авдіївка, Піски, Марʼїнка, Бахмутський та інші гарячі напрямки в Донецькій області забирають основні зусилля і, на жаль, багато життів. Важко й на Харківщині, на півдні нашої країни, де окупанти намагаються сконцентрувати сили", – заявив Зеленський.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: