fbpx
Сьогодні
20:05 06 Сер 2022

Збитки внаслідок ракетного удару по Вінниці оцінюють у 240 мільйонів

Фото: ВІННИЦЯ.INFO

Міський голова Сергій Моргунов прокоментував заходи з ліквідації наслідків теракту 14 липня у Вінниці, зазначивши, що розмір завданої шкоди росіянами становить 240 млн гривень.

Пре це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Очільник міста зауважив, що оцінюється вартість завданої шкоди зроблена без врахування зруйнованих приміщень будинку побуту "Ювілейний" та Будинку офіцерів. 

"У терміновому порядку замінюємо зірвані вибуховою хвилею дахи. Коштом бюджету встановимо вікна у під'їздах", – повідомив Моргунов.

Міський голова додав, що у співпраці з міжнародними фондами здійснюють заміну побитих вікон у квартирах родинам, які зараз перебувають у найбільш скрутному становищі.

Довідка

Нагадаємо, що 14 липня  близько 11.00 три російські ракети влучили в будівлю з офісними приміщеннями в центрі Вінниці.

За словами голови Вінницької області Сергія Борзова, ще 4 ракети над областю збили сили ППО.

В Офісі президента повідомили, що удар по Вінниці росіяни здійснили ракетами "Калібр", які випустили з підводного човна у Чорному морі.

Президент Володимир Зеленський назвав цей ракетний удар терактом.

Усі тіла загиблих внаслідок ракетного удару окупантів по Вінниці ідентифіковано, з неділі почнуться поховання, а родичі загиблих та постраждалих отримають грошову компенсацію.

Міністерство оборони рф підтвердило, що російська армія під час удару по Вінниці цілилася в "Будинок офіцерів№ — цивільний об'єкт, який функціонує як концертний зал.

При цьому вони заявили, що в будівлі нібито відбувалася "нарада командування українських ВПС із представниками іноземних постачальників озброєнь".

Через удар по людному середмістю Вінниці на площі Перемоги "Ювілейний" та "Будинок офіцерів" зазнали сильних руйнувань; частково зруйновано медично-діагностичний центр.

16 липня фахівці ДСНС завершили розбір завалів.

За даними рятувальників, загалом внаслідок обстрілу пошкоджено та зруйновано 55 багатоквартирних та приватних житлових будинків, 40 автомобілів та 2 трамваї.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: