fbpx
Сьогодні
10:51 06 Сер 2022

Ракетний удар по Запоріжжю та обстріли Миколаївщини, - дані ОВА

English version here

Фото: Восточный Вариант / Східний Варіант

Низка областей опинилася під обстрілами російсько-окупаційних військ: є поранені та загиблі цивільні

Про це інформує Рубрика, посилаючись на зведення ОВА.

Як зазначили очільники областей,  загарбники завдали ракетного удару по Запоріжжю, вдарили по Харкову та обстрілюють Миколаївщину.

Сумська область

Зранку по Білопільській громаді тривав мінометний обстріл. Інформації про наслідки поки немає.

Вчора під час обстрілів Шосткинського району росіяни влучили у будинок мирних жителів. Поранений 52-річний чоловік, наразі в лікарні.

Пошкоджена електромережа, 71 домогосподарство району лишилося без світла. Аварійні служби працюють.

Дніпропетровщина

Російські агресори знову обстріляли Нікопольський район та Криворізький райони. Було 20 влучань з реактивних систем залпового вогню "Град" по Нікополю.

Внаслідок обстрілу три людини поранені, з них один чоловік у лікарні, двом надана допомога.

У Нікополі пошкоджені 11 п'ятиповерхівок, 36 приватних будинків. Виведено з ладу газогін, водовід та лінію електропередач. Кілька тисяч людей без електропостачання.

У Криворізькому районі ворог обстріляв Зеленодольську громаду. Пошкоджена лінія електропередач у Мар'янському. Частина села без світла. Люди не постраждали.

Запорізька область

Уночі ворог завдав ракетного удару по об'єкту інфраструктури в Шевченківському району Запоріжжя. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Значних руйнувань також не зафіксували.

Також вночі обстрілу з боку росіян зазнав проммайданчик смт Степногірськ. Внаслідок чого пошкоджена електропідстанція.

Наразі у всіх населених пунктах громади електропостачання відсутнє.

Вчора ввечері ворожий обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на Запорізької АЕС. Виникла пожежа. Інформації щодо постраждалих немає.

Також внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву.

Харківщина

Окупанти знову завдали ударів по Харкову — вночі удар по Слобідському району Харкова, горіла покрівля одноповерхової нежитлової будівлі

. Також росіяни вночі вдарили ракетою у Харківському районі. Жертв та постраждалих немає.

По області ворог багаторазово завдавав ударів по Золочівській громаді, є пошкодження приватних домоволодінь та господарчих споруд. Постраждалих немає.

Луганщина

За минулу добу на лінії фронту між Луганщиною та Донеччиною ворогом було випущено п'ять ракет, ще шість разів працювала ствольна та реактивна артилерія окупантів.

росіяни тричі застосовували міномети, а штурми російських військ підтримувалися танковими обстрілами та авіацією.

Наразі на Луганщині активізовано "агітаційно-роз'яснювальну складову" підготовки до референдуму про входження регіону до складу рф.

Так, окупаційна влада та колаборанти під виглядом надання продуктів харчування або будівельних матеріалів організовують зустрічі із населенням нещодавно захоплених територій області.

Донецька область

Війська рф обстрілювали населені пункти області з танків, мінометів, артилерії, РСЗВ "Град". Внаслідок обстрілів зазнали пошкоджень приватні житлові будинки, багатоповерхівки, адмінбудівлі.

Протягом ночі й зранку окупанти завдали ракетні удари по Костянтинівці, Кураховому, Дружківці. Внаслідок цього пошкоджені школи у Кураховому і Костянтинівці, багатоповерхіка та житлові будинки у Костянтинівці, Дружківці й Кураховому.

У районі селища Піски бойові дії тривали протягом всієї ночі.

Близько 06:30 стався артобстріл та обстріл з РСЗВ "Ураган" із касетними боєприпасами села Первомайське Очеретинської ВА.

Триває евакуація населення. Область залишається без газу і частково без води й електрики.

За добу по області — 5 загиблих, 14 поранених.

Миколаївщина

Вночі росіяни завдали ракетних ударів по місту Миколаїв, внаслідок чого поранень зазнали дві особи. Також пошкоджені житлові будівлі. Детальну інформацію щодо наслідків обстрілів ще уточнюють.

Сьогодні зранку у Баштанському районі сьогодні зранку обстріли поза межами сіл Поляна, Степове, Широке, Червона Долина. Наразі також відбуваються з певною періодичністю обстріли в Широківській громаді. Постраждалих немає.

Вчора ввечері обстрілів зазнало село Червона Долина Широківської громади. Пошкоджені житлові будинки та сільгоспбудівлі в домогосподарствах. Також вчора були обстріли біля с. Широке.

Херсонщина

Російські військові намагаються повернути втрачені позиції та продовжують обстріл сусідніх регіонів. Під вогонь окупантів потрапили села Білогірка, Іванівка, Потьомкине, Осокорівка, Посад-Покровське.

Головною темою на всіх пропагандистських ЗМІ окупантів залишається проведення референдуму.

Сумська область

Зранку по Білопільській громаді тривав мінометний обстріл. Інформації про наслідки поки немає. Вчора під час обстрілів Шосткинського району росіяни влучили у будинок мирних жителів. Поранений 52-річний чоловік, наразі в лікарні.

Пошкоджена електромережа, 71 домогосподарство району лишилося без світла. Аварійні служби працюють.

 У решті регіонів України ніч проти 6 серпня минула спокійно.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: