fbpx
Сьогодні
19:49 06 Сер 2022

Принц Гаррі зателефонував Тайрі після її звільнення з російського полону

English version here

Юлія Паєвська, яка служила фельдшеркою-добровольцем на лінії фронту в Маріуполі, коли її викрали російські окупанти, розповіла про розмову з принцом Гаррі після визволення з полону.

В інтерв'ю The Telegraph 53-річна Паєвська, член команди України на Invictus Games, зазначила, що телефонний дзвінок принца Гаррі приблизно за тиждень після її звільнення переконав її не здаватися.

«Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу. Він сказав, що підтримує Україну та всіх нас. І що сім'я Invictus Games завжди дбає про своїх членів», — каже Тайра.

Паєвська перекваліфікувалася на фельдшерку у 2014 році, коли російські війська вторглися на Донбас. Тайра надала допомогу понад 500 українським військовим на Донбасі, а також навчила основам тактичної медицини 8000 людей.

«Росіяни сказали мені, що краще покінчити життя самогубством, тому що вони все одно уб'ють мене, але я намагалася вірити, що виживу. У мене не було абсолютно жодної інформації про те, що відбувається у світі. Я навіть не знала, чи жива моя сім'я і, чи вцілів мій дім, бо росіяни вже майже були у Києві, коли ми виїжджали. Казали, що нас ніхто не підтримує, що інші країни дають нам лише стару, іржаву зброю. Говорили, що ми нікому не потрібні, і що про Україну всі давно забули», — розповіла Паєвська.

«Я дуже вдячна принцу Гаррі, бо саме після Invictus Games росіяни перестали мене допитувати та катувати. Я думаю, що поширення інформації по всьому світу вплинуло на їхнє рішення обміняти мене», — додала Тайра.

Нагадємо, що 15 березня на блокпості в селищі Мангуш, що за 15 кілометрів від Маріуполя, бойовики угруповання "ДНР" затримали відомого українського парамедика Юлію Паєвську та її водія.

Останні вісім років Паєвська надавала першу медичну допомогу пораненим військовим та цивільним на Донбасі та відвозила їх до лікарень.

Як повідомляла Рубрика, 17 червня стало відомо, що її звільнили з полону.

Пізніше Юлія Паєвська розповіла, що її тримали у Донецькому СІЗО у маленькій камері разом із ще 21 жінкою.

Хто така "Тайра"

Юлія Паєвська – відомий український військовий парамедик, засновниця евакуаційно-медичного добровольчого підрозділу "Ангели Тайри".

З 2014 року була волонтером у зоні антитерористичної операції на Донбасі. У 2018 році приєдналася до Збройних сил України та очолювала евакуаційне відділення 61-го мобільного шпиталю в Маріуполі до 2020 року.

На момент повномасштабного вторгнення росії була волонтером у Маріуполі. Потрапила до російського полону 16 березня 2022 року при спробі вийти з обложеного міста.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: