fbpx
Сьогодні
15:31 05 Сер 2022

У Севастопольській бухті помітили російський військовий корабель з обпаленим бортом

English version here

Сьогодні близько 09:15 у Севастопольську бухту зайшов патрульний корабель проєкту 22160 типу «Василий Быков» чорноморського флоту росії.

Про це повідомляє Крим. Реалії.

Правий борт корабля у районі корми обгорів. На кормі розміщено армійську пускову установку зеленого кольору.

О 09.30 корабель за допомогою буксирів пришвартувався біля Куриної пристані

У складі чорноморського флоту є чотири патрульні кораблі проєкту 22160: «Василий Быков» (бортовий номер 368), «Дмитрий Рогачев» (375), «Павел Державин» (363) і «Сергей Котов» (383).

З початку повномасштабного вторгнення армії росії в Україну бортові номери всіх кораблів зафарбовані для ускладнення ідентифікації однотипних одиниць.

У четвер, 4 серпня, військово-морський експерт HI Sutton із проєкту OSINT повідомив у Твітері, що російський військовий корабель поблизу окупованого Севастополя раптом почав випускати димову завісу, після чого був оповитий клубами чорного диму.

Експерт припустив, що маскування російського корабля за допомогою димових приманок не допомогло йому врятуватися від влучення української ракети і саме тому його огорнули клуби чорного диму. Однак остаточної ясності щодо цього немає.

29 липня також був зафіксований патрульний корабель з обгорілим бортом і пусковою установкою на кормі, що заходив у Севастопольську бухту.

Кожен із патрульних кораблів проєкту 22160 може бути озброєний модульним ракетним комплексом «Калібр-К» з ракетами Х-35 або ракетами сімейства «Калібр». Однак, за даними розвідки, пускові установки крилатих ракет на ці кораблі не встановлені.

Крім того, на кожному патрульному кораблі розміщується авіаційна група – 1 вертоліт Ка-27ПС або Ка-29, або Ка-52К та 2-4 БПЛА в палубному ангарі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: