fbpx
Сьогодні
22:43 04 Сер 2022

Далекобійники перекривали дорогу на кордоні з Польщею

У Львівській області у четвер близько 50 водіїв вантажівок перекривали рух дорогою Тернопіль—Львів—Рава-Руська поблизу пункту пропуску через те, що протягом чотирьох діб доводиться чекати в черзі, щоб перетнути кордон на виїзд до Польщі. Наразі рух відновлено.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Телеграмі.

«Сьогодні близько 50 людей перекрили рух на 185 кілометрі автодороги М-09 сполученням Тернопіль-Львів-Рава-Руська. Таким чином, водії великогабаритних вантажівок протестували через те, що їм доводиться до чотирьох діб чекати, щоб перетнути кордон на виїзд», – поінформував Козицький.

Очільник області уточнив, що, станом на 20:30, у черзі на ПП «Рава-Руська» очікують 950 вантажівок.

Козицький зазначив, що пропускна здатність цього ПП, згідно з Меморандумом, 300 автомобілів на добу. Минулої доби кордон на виїзд тут перетнули 320 вантажівок. У Краківці пропускна здатність 500 машин, а пропустили за добу – 780. У Шегинях – 250, а перетнули кордон – 340.

«На всіх пунктах пропуску, які є у Львівській області, митна та прикордонна служби працюють понаднормово і намагаються пропускати транспортних засобів більше, ніж передбачає Меморандум. Та потрібно враховувати вантажі, які їдуть поза чергою – це гуманітарна допомога, а також товари, які швидко псуються. Тому іноді доводиться стояти у черзі довше. Ми розуміємо цю проблему і вже працюємо над її вирішенням», – додав Козицький.

Він наголосив, що нині у Львівській області облаштовують на кожному ПП тимчасові стоянки, де будуть модульні будиночки з душем, туалетом і кімнатою відпочинку для водіїв. Перші такі стоянки зведуть у Краківці, Шегинях та Мостиськах.

Спільно з УДП Укрінтеравтосервіс запроваджують електронну чергу на кордоні, тобто водії зможуть зареєструватися на перетин кордону у режимі онлайн і, відповідно до реєстрації, під'їжджати на певну дату та годину. Пілотним пунктом, де запрацює е-черга, буде Краківець.

Патрульна поліція Львівщини попередила, що трасу поблизу Рави-Руської пікетувальники перекрили близько 18 години. Близько 50 чоловік повністю перекрили рух проїжджої частини, ходячи на пішохідному переході. Наразі рух відновлено.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Авто Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: