fbpx
Сьогодні
17:49 03 Сер 2022

З Донецької області за два дні евакуювали 821 особу

З Донецької області протягом 1 та 2 серпня евакуювали 821 особу, з них 185 дітей.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону, передає "Укрінформ".

"За 1 і 2 серпня вдалося виїхати 821 особі з Донецької області, з них 185 дітей, а також 49 маломобільних", – сказала Верещук.

Вона також зауважила, що людей евакуювали переважно у центральні області України, на Кіровоградщину, Полтавщину, Житомирщину, Рівненщину та Вінниччину.

Верещук зауважила, що більш як 500 тисяч людей перемістяться з небезпечних регіонів за місяць-два і шукатимуть прихистку у центральних і західних областях.

За її словами, найбільший страх у людей перед евакуацією полягає в тому, що вони не знають, що їх чекає, бо люди не мають інформації про те, що держава буде опікуватись ними – привезе, розселить, дасть допомогу і дасть змогу перезимувати. Тому міністр з питань реінтеграції закликає ЗМІ оприлюднювати та доносити до людей інформацію про те, куди треба зателефонувати, щоб населенню із небезпечних регіонів допомогли в евакуації та розселенні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: