fbpx
Сьогодні
18:16 03 Сер 2022

Розвідка встановила деякі обставини теракту в колонії в Оленівці

Фото: t.me/inapalm

ГУР Міноборони встановило деякі обставини навмисного вбивства українських військовополонених в колонії в Оленівці.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі ГУР.

"російська сторона не мала наміру здійснювати обмін військовополоненими та з метою приховування неналежних умов та форм допиту українських військовослужбовців (що могли б служити доказовою базою у Гаазькому суді) умисно знищила полонених. За наявними даними, мінування місця утримання українських бійців було здійснено бойовиками ПВК «Вагнер» з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого поширення пожежі у приміщенні", – йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, допити полонених проводили слідчі т. зв. «мдб днр» спільно з представниками ПВК "Вагнер" та російської фсб.

Під час допитів активно використовувалися фізичні тортури та побої.

"Такі заходи, у першу чергу, були спрямовані не на отримання певної конфіденційної інформації, а на знущання, фізичне приниження, психологічну деморалізацію з метою зламу морально-психологічних якостей українських воїнів", – наголосили у розвідці.

За її даними, у разі реалізації плану представники фсб планували залучити українських полонених до зйомки у проросійських репортажах. Мета полягала у висвітленні визнання полоненими «скоєних ними злочинів, звірств проти місцевого населення, зречення бійців своїх поглядів, а також засудження дій керівництва України".

"Допити проводилися конвеєрно на регулярній основі, проте не мали успіху. Українські полонені проявили виключну мужність та незламну силу волі", – підкреслили у ГУР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: