fbpx
Сьогодні
13:28 03 Сер 2022

ООН за підтримки Канади придбає для України обладнання для зберігання зерна на $40 мільйонів

English version here

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки Канади розпочала проєкт на суму 52 мільйони канадських доларів (40 млн дол США) для розв'язання проблеми дефіциту зерносховищ в Україні

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Міністерство закордонних справ Канади профінансує ФАО купівлю засобів для тимчасового та постійного зберігання зерна у 15 регіонах України.

Мова йде про поліетиленові рукави для зберігання зерна, вантажно-розвантажувальне обладнання та довгострокові модульні сховища.

Крім того, ФАО закупить лабораторне обладнання на суму до 2 млн дол задля підтримки шести стратегічних лабораторій для проведення тестувань щодо виявлення хвороб тварин.

За даними міністерства, цього сезону в Україні очікується врожай розміром до 51,1 млн тонн зернових.

Із загальної ємності зерносховищ у країні 75 млн тонн:

  • 14% елеваторів пошкоджено або зруйновано,
  • 10% розташовані на окупованій росією території,
  • близько 30% залишаються заповненими 22 млн тонн торішнього врожаю, готового до експорту.

У відомстві зазначають, що ця ініціатива дозволить забезпечити зберігання додаткових 2,4 млн тонн зерна у 2022-2023 роках разом із відповідною технічною підтримкою та обладнанням.

У свою чергу нещодавно розроблена ФАО стратегія підтримки зберігання зерна передбачає надання Україні в 2022-2023 роках 4,07 млн тонн зерносховищ, що становить 25% загальнонаціонального дефіциту зберігання в 16 млн тонн.

Також стратегія передбачає підтримку Держпродспоживслужби України шляхом зміцнення державного потенціалу із тестування та сертифікації харчових продуктів, необхідних для експорту на прикордонних об'єктах.

Проєкт ФАО за фінансуванні Канади доповнить раніше надану Японією допомогу розміром $17 млн, розраховану на забезпечення зберігання 1 млн тонн українського зерна.

Нагадуємо, що продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) оголосить тендер на закупівлю обладнання для тимчасового зберігання зерна нового українського врожаю.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: