fbpx
Сьогодні
18:38 03 Сер 2022

НАЗК пропонує ввести санкції ще проти 111 росіян

Національне агентство з питань запобігання корупції сформувало новий список зі 111 потенційних кандидатів на міжнародні санкції, включивши до нього, зокрема, керівників російських оборонних компаній, засновників військово-патріотичного громадського руху "Юнармія" та мотоклубу "Нічні вовки".

Про це НАЗК повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що це вже 21-й перелік кандидатів на міжнародні санкції, який агентство надіслало до Міністерства закордонних справ України та Офісу генерального прокурора.

До цього списку ввійшло керівництво низки оборонно-промислових компаній росії, які вже перебувають під санкціями Європейського Союзу.

Зокрема, ідеться про керівництво компанії "Ремдизель", що випускає бронемашини "Тайфун", Ульяновського автомобільного заводу, який забезпечує збройні сили російської федерації автомобілями "УАЗ-Патріот", науково-дослідного інституту "Кулон" – розробника безпілотних літальних апаратів, а також Воєнтекстильпрому – виробника обмундирування для військових.

Накласти санкції також пропонується на керівників білоруської авіакомпанії "Белавіа" та підприємства "Нафтан", яке є значним джерелом доходів та іноземної валюти для режиму самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка;

У список кандидатів також увійшли пропагандисти, поміж яких керівництво фонду "руський мір": генеральний директор Володимир Кочін та члени правління. За даними НАЗК, фонд "руський мір" просуває ідею об'єднання України з росією та виправдовує російську збройну агресію, кремль використовує його як важливий інструмент впливу в пострадянських державах.

Пропонується застосувати санкції до засновників "Юнармії" – Валерія Востротіна та Світлани Хоркіної, а також до Євгенія Строгова та В'ячеслава Шкоди – засновників близького до президента рф володимира путіна мотоклубу "Нічні вовки", який займає активну проросійську позицію та розповсюджує антиукраїнську пропаганду.

Крім того, до санкційного списку включені британський журналіст Афшин Ратансі та головні редактори низки телеканалів: RT France – Ксенія Федорова, RT Spanish – Вікторія Воронцова, RT Deutsch – Дінара Токтосунова. Зазначається, що вони поширюють наративи кремля, спотворюючи й маніпулюючи фактами, зокрема на території Великої Британії, Ірландії, Франції, Іспанії та Німеччини.

Усього до списків внесені вже 18,5 тисяч фізичних та чотири тисячі юридичних осіб.

Повні списки кандидатів на санкції можна переглянути на порталі "Війна&санкції". База порталу містить також 7,4 тисячі профайлів осіб та компаній, до яких уже застосовані міжнародні санкції.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: