fbpx
Сьогодні
19:48 03 Сер 2022

Естонія продовжить надавати військову допомогу та підтримувати Україну на шляху до НАТО

Естонія продовжить надавати наступні транші військової техніки та військової допомоги Україні та всіляко підтримуватиме нашу державу на шляху до отримання повноправного членства в НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонської Республіки Урмас Рейнсалу на спільному з очільником МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Я пишаюся оголосити про те, що ми будемо продовжувати надавати наступні транші військової техніки та військової допомоги для українських військових", – сказав він.

Рейнсалу також наголосив на необхідності посилити тиск на агресора, що означатиме необхідність у підвищенні санкцій, забезпеченні більш сильної ізоляції рф як країни-агресора, яка здійснює геноцид проти українського народу і здійснює системні намагання знищити українську державність.

"Також ми будемо усіляко підтримувати Україну на шляху до отримання повноправного членства в НАТО. Ваша держава, ваші вояки довели, що вони є наймужнішими, найхоробрішими, що вони спроможні використовувати зброю у боротьбі за свободу", – додав глава естонської дипломатії.

Міністр також оголосив, що Естонія як країна дуже зацікавлена у співробітництві з Україною в питанні юридичної відповідальності тих осіб, які брали участь в організації агресії.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: