fbpx
Сьогодні
08:16 02 Сер 2022

Українські захисники відбили ворожі штурми на 5 напрямках, - Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили ворожий штурм на Бахмутському, Харківському, Краматорському, Південнобузькому, Авдіївському напрямку

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Як зазначили військові, ЗСУ відбили штурм в районах Яковлівки, Вершини, Кодеми та Травневого на Бахмутському напрямку.

В районах населених пунктів Бахмут та Зайцеве тривають бойові дії. противник здійснював обстріли інфраструктури в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кодема, Семигір'я, Травневе та Зайцеве. Завдав авіаударів біля Соледара, Яковлівки, Семигір'я, Покровського та Білогорівки.

  • На Харківському напрямку ворог здійснив висування окремих підрозділів у районах Байрака та Дементіївки, після вогневого ураження відійшов. Обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Харкова, Чугуєва, Протопопівки, Гусарівки, Черкаських Тишків, Петрівки та Ртищівки. Завдав авіаудару біля Верхнього Салтова.
  • На Краматорському напрямку ворог обстріляв із танків та артилерії райони Серебрянки, Сіверська, Званівки та Донецького. Завдав авіаударів біля Серебрянки.

Вів штурм неподалік Івано-Дар'ївки, успіху не мав, відійшов.

  • На Південнобузькому напрямку противник вів штурм в районі Трудолюбівки, успіху не мав, відійшов. Основні зусилля зосереджує на недопущенні просування наших військ.

Здійснював обстріли в районах населених пунктів Миколаїв, Трудолюбівка, Токареве, Тополине, Князівка, Осокорівка, Апостолове, Іванівка, Посад-Покровське, Новогригорівка, Кобзарці, Широке та Андріївка.

  • На Авдіївському напрямку були обстріли неподалік Авдіївки, Нетайлового і Нью-Йорка. Ворог задіяв авіацію біля Новобахмутівки, Авдіївки та Красногорівки.

Вів штурм в районі Авдіївки, успіху не мав, відійшов. Тривають бої поблизу Пісків.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямку ворог намагався висунути розвідувальну групу біля Новополя. Її знешкоджено. Росіяни стріляли в районах населених пунктів Мар'їнка, Костянтинівка, Новосілка, Павлівка, Чарівне та Мала Токмачка.
  • На Волинському та Поліському напрямках положення та склад підрозділів ЗС Білорусі залишаються без суттєвих змін. Зберігається загроза ракетних та авіаударів з території цієї країни.
  • На Сіверському напрямку противник обстріляв район села Михальчина Слобода на Чернігівщині. Ворог періодично здійснює повітряну розвідку наших позицій в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.
  • На Слов'янському напрямку були обстріли неподалік Курульки, Грушувахи, Чепіля, Карнаухівки, Долини та Барвінкового та авіаудар біля Дібрівного.
  • На Донецькому напрямку зусилля противника зосереджені на наступі на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Вороже корабельне угруповання в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на розвідці, блокуванні цивільного судноплавства та ураженні об'єктів в глибині території України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: