fbpx
Сьогодні
09:28 01 Сер 2022

У Харкові всьоме вивезли сміття, яке виловив спеціальний уловлювач з річки Уди

English version here

У Харкові всьоме вивезли сміття, яке виловили з річки Уди. Загальна кількість спійманого сміття за 8 місяців становила близько 20 тонн. З зібраного сміття відсортовують скло та пластик

У Харкові у пʼятницю, 29 липня, всьоме очистили корзину сміттєвого уловлювача Trash Killer, який очищує річку Уди. За 8 місяців від встановлення було виловлено більше 20 тонн різноманітного сміття, повідомляє екоактивіст Артем Приходько у Facebook. Попереднє вивезення відбулося лише півтора місяця тому.

Активіст зазначив, що дана гідроспоруда зарекомендувала себе як дуже ефективна, адже надійно працювала в критичних умовах як в літній, так і в зимний період.

Зібране сміття з Trash Killer сортують, а саме забирають з нього скло та пластик, а органічні залишки їдуть на перегнивання. Відповідальним за обслуговування та вивезення сміття є Приходько, а доглядають за уловлювачем харківські комунальники. Аренда маніпулятора здійснюється за рахунок фонда "Людям від Людей". "Робимо річки Харкова чистими", – зазначив Приходько.

За 7 тижнів сміттєвий уловлювач Trash Killer "забився вщерть" сміттям з річки Уди. Його кошик заповнився на 150%.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений ЕкоРубрика (@ecorubric)

Попередню чисту було проведено 8 червня 2022 року, тобто 1,7 місяця тому. З початку встановлення комунальники "Комплексу з експлуатації об'єктів водозниження та зливової каналізації" очищали Trash Killer вже 6 разів. За цей час загальна кількість спійманого сміття становила близько 18 тонн.

Найчастіше у сміттєвий уловлювач трапляються пластикові пляшки з-під напоїв та побутової хімії, скляні пляшки, взуття, очерет, колоди, цигаркові пачки та інші рослинні залишки та побутове сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: