fbpx
Сьогодні
17:51 30 Лип 2022

Українська сторона вимагає від росії списків загиблих і поранених в Оленівці

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими вимагає від РФ надати списки загиблих і поранених внаслідок теракту в Оленівці українських полонених.

Про це йдеться у заяві штабу.

"РФ має надати списки загиблих і поранених внаслідок теракту в Оленівці українських захисників, які утримувалися в колонії Оленівки", – йдеться у повідомленні.

У штабі зазначили, що 29 липня, одразу після появи інформації про вбивство українських захисників, які утримувалися в колонії Оленівки, координаційний штаб звернувся до представників противника з вимогою надати списки всіх загиблих і поранених внаслідок теракту.

Однак наразі представники окупанта не надали жодної відповіді на звернення.

"Міжнародний комітет Червоного Хреста та Організація об'єднаних націй, які виступали гарантами збереження життя та здоров'я українських військовополонених, мають негайно ініціювати міжнародне розслідування злочину та домагатися покарання всіх причетних. Також наголошуємо на необхідності проведення міжнародної інспекції щодо перевірки умов утримання українських військовополонених", – йдеться в заяві.

Водночас у координаційному штабі зазначили, що, попри цей "показово жорстокий злочин страти українських захисників", продовжують роботу з обміну й повернення оборонців України додому.

Нагадаємо, вранці в п'ятницю російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих.

Генштаб України спростував звинувачення РФ, що удар нанесли ЗСУ.

За інформацією Генштабу, росіяни намагалися приховати катування і вбивства полонених.

У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК "Вагнера" за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони росії.

СБУ перехопила телефонні розмови, в яких загарбники підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки, внаслідок якого загинули щонайменше 53 українських полонених.

Підрозділи "Азову" оголосили полювання на усіх причетних до масового вбивства українських військовополонених в Оленівці 29 липня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: