fbpx
Сьогодні
09:12 30 Лип 2022

У Пентагоні заявили про ефективність використання Україною отриманої військової допомоги

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів заявили про "дуже ефективне" використання Україною наданого Вашингтоном озброєння

Про це заявив високопоставлений чиновник Пентагону, цитує пресслужба Міноборони США.

Також у Пентагоні оголосили про підготовку чергового пакета військової допомоги.

Посадовець наголосив, що Пентагон проводить тісні консультації з Міноборони України, щоб забезпечити надходження необхідних матеріальних засобів, включно з боєприпасами. За його словами, США вже збирають новий пакет військової допомоги, який задовольнить ці потреби.

Також зазначив американський чиновник зазначив, бойові дії продовжуються на сході та півдні України, а просування росії сповільнюється до мінімуму, у деяких місцях повністю зупиняється або повільно розвертається в таких районах, як Херсонщина.

Зі слів посадовця, росія зазнає поразок на полі бою і внутрішніх невдач удома.

За даними Пентагону, Збройні сили України почали дуже ефективно знаходити та знищувати російські командні й контрольні вузли, а також угруповання ворожої техніки.

"Навіть коли росія веде великі розмови, навіть коли росія погрожує українському населенню, українці продовжують сміливо наступати.

Вони дуже ефективно використовують обладнання на суму 8,2 мільярда доларів, яке ми наразі надали", підкреслив чиновник Міноборони США.

Міністр оборони України Олексій Резніков після розмови з міністром оборони США Ллойдом Остіном також заявив про "хороші новини".

"Засоби для зміцнення нашої обороноздатності прибудуть вже незабаром", — написав Резніков.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: