fbpx
Сьогодні
15:55 29 Лип 2022

В ОП артобстріл колонії в Оленівці назвали операцією "під чужим прапором"

Фото: ОПУ

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав артобстріл колонії в Оленівці на Донеччині операцією "під чужим прапором" та ретельно спланованою інформаційною кампанією росіян.

Про це Подоляк повідомив у Telegram.

"Масштабність та швидкість інформаційної кампанії російських пропагандистів свідчать про те, що це була саме спланована, організована акція. Ми знаємо, що частину полонених захисників перевели в барак, у який було влучання, за декілька днів до злочину. Класична, цинічна, продумана операція під чужим прапором", – зазначив він.

Він стверджує, що ворог намагався приховати свідчення про масштаби російських військових злочинів і катувань у колонії, а також зірвати домовленості щодо обмінів та дискредитувати використання Збройними силами України конкретних моделей іноземної реактивної зброї.

Подоляк додав, що у ЗСУ немає оперативних цілей в Оленівці, а інцидент розслідуватимуть Офіс генпрокурора та міжнародні слідчі групи.

"Вимагаємо також негайної твердої реакції ООН та інших міжнародних організацій – росію треба виключити з будь-яких міжнародних інститутів", – додав Подоляк.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: