fbpx
Сьогодні
09:29 29 Лип 2022

Українські захисники відбили шість спроб ворожого штурму на Луганщині

Протягом 28 липня росіяни вдарили по позиціях ЗСУ на Луганщині чотирма ракетами, 13 разів застосовували ствольну, реактивну артилерію та міномети, шість разів йшли на штурм позицій ЗСУ.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Розвідувальні групи ворога намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні, уточнити позиції українських військ. Атакують із різних сторін. Декілька разів застосовували авіацію. Наші захисники відбили шість штурмових спроб росіян, які вимушені були відійти з втратами", – поінформував Гайдай.

При цьому в тимчасово окупованих містах області ворог досі не зміг налагодити бодай елементарні умови функціонування інфраструктури.

Замість налагодити життя він проводить посилену підготовку до майбутнього "референдуму".

Також, за словами Гайдая, у Кремінній, Попасній, Рубіжному на Луганщині, що були захоплені три місяці тому, не встановлено жодного банкомату, не працюють й ті, що вціліли після вторгнення рф.

"Банкомати, що залишились, ніхто навіть не намагається перепрограмувати. Аналогічна ситуація і в Лисичанську із Сєвєродонецьком. Так, в усіх цих містах намагаються показово організувати видачу пенсій, однак виключно готівкою через пошту. Про відкриття банків, і тим більше банкоматів, мова не йде. Тобто пенсіонер добровільно ділиться з окупантом своїми персональними даними та навіть не знає, чи видаватимуть цю готівку після так званого референдуму у вересні", – наголосив Гайдай.

За його словами, загарбники не в змозі відновити не лише водо-, газо- та електропостачання, а навіть елементарне – інтернет-зв'язок для роботи банківської системи. Грошовий обіг здійснюється на рівні радянської "сберкассы".

Очільник Луганщини також розповів, як можна в Сєвєродонецьку отримати кілька літрів технічної води.

"У кожному населеному пункті, доки ми їх контролювали, після руйнування системи водопостачання співробітники ДСНС до останнього займалися підвозом води – і питної, і технічної. Адресно доставляли по декілька десятків тонн на день. У кожен двір, на кожну вулицю, де дозволяла безпекова ситуація. Окупаційна влада пообіцяла швидко відремонтувати все те, що сама й знищила, але спливає місяць за місяцем, а в містах лише встановлюють ємності для наповнення технічною водою", – зазначив Гайдай.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: