fbpx
Сьогодні
18:15 28 Лип 2022

Соледар може стати непридатним для життя, — урбан-експерт

"Місто стає непридатним для життя, коли знищується понад 50% критичної інфраструктури", — пояснює експерт. 

Ініціатор міських проєктів та голова ГО Urban crew Влад Самойленко, який зараз займається волонтерством по всій країні розказав для "Рубрики" про наслідки обстрілів критичної інфраструктури міст. 

Окрім того, що пошкодження інфраструктури може призвести до розповсюдження інфекцій, погіршення епідеміологічної ситуації в місті, а копи та вибухи знищують зелені насадження, важливі для очищення повітря в містах, місто може стати безлюдним та непридатним для життя. 

"Ми виїжджали в Соледар, — продовжує Влад (зараз організація Urban crew займається волонтерством), — то побачили, що там комунальні служби взагалі не працюють, тому що у них відсутнє електро- та водопостачання, — це роблять волонтери. Там є двоє людей, які виконують функції міськради, бо виконавчої гілки влади не залишилось. Вони розвозять воду, ховають людей, привозять харчові продукти. Відповідно, коли немає комунікацій, не буде працювати нічого. Не працюють системи охолодження, не подається вода — проблеми з усім. Місто стає непридатним для життя, і з нього всі тікають. Коли знищується понад 50% критичної інфраструктури, яка забезпечує носії водопостачання та каналізацію, знаходитись в таких містах неможливо", — констатує експерт. 

Детальніше про наслідки обстрілів міської інфраструктури та урбан-рішення, читайте тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: