fbpx
Сьогодні
10:05 28 Лип 2022

Ранок в Україні почався з ворожих ракетних обстрілів у 5 областях, – дані ОВА

Фото: ДСНС

Зранку 28 липня росіяни завдали ракетних ударів по Київщині, Чернігівщині, Донеччині, Харкову і Харківській області та Миколаєву

Про це інформує Рубрика, посилаючись на дані ОВА станом на 08:00 четверга 28 липня.

Київщина

У четвер зранку ворог наніс ракетний удар по одній із громад Вишгородського району.

Був обстріляний об'єкт інфраструктури. Попередньо жертв немає. На місці ще працюють екстрені служби. За ранок було три повітряних тривоги.

Чернігівщина

Зранку — ракетний обстріл. "Прильоти" переважно у лісовий масив поблизу селища Гончарівське. Інформацію про жертви та руйнування уточнюють.

Харківщина

Уночі російські окупанти завдали ракетних ударів по Немишлянському, Київському районах Харкова. Пошкоджені промислові об'єкти, приватний будинок, сталися пожежі. Попередньо – постраждалих немає.

У четвер зранку ворог інтенсивно обстріляв м. Чугуїв. Пошкоджені приватні домоволодіння, господарчі споруди.

Було влучання снаряду у багатоквартирний житловий будинок, сталася пожежа. Постраждалих, за попередньою інформацією, немає. На місці працюють профільні служби.

Протягом минулої доби ворог вів обстріли Харківського, Богодухівського та Первомайського районів області.

В Чугуївському районі у середу ввечері внаслідок обстрілів пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури.

В Харківському районі протягом вечора інтенсивно обстрілювалося с. Циркуни, сталося 7 пожеж. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди.

В Богодухівському районі внаслідок обстрілів горіли поля з пшеницею.

Миколаївщина

Зранку по Миколаєву було нанесено масований ракетний удар. Попередньо відомо, що внаслідок влучання трьох ракет зруйновано будівлю школи у Корабельному районі.

Поранено одну людину.

Також через потрапляння боєприпасів та їх уламків уражено яхт-клуб, склад агропромислового підприємства, господарські споруди. Детальну інформацію уточнюють.

У середу ввечері внаслідок ворожих обстрілів с. Лимани Галицинівської громади зруйновано та пошкоджено три житлових будинки, електромережу. Постраждалих немає.

У середу ввечері — обстріли с. Широке Широківської громади. Влучання було по дорогах, пошкоджено три житлових будинки. Постраждалих немає.

Зранку — обстріли на території всієї громади, влучання по домогосподарствах та поза межами населених пунктів. Інформацію щодо постраждалих та пошкоджень уточнюють.

Обстріли територій та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади по лінії розмежування тривають. Інформацію щодо потерпілих і пошкоджень уточнюють.

Донеччина

За добу під обстрілами були населені пункти Соледар, Авдіївка, Бахмут, Сіверськ, с.Веселе, с.Опитне,

с.Первомайське, с.Північне, смт.Гостре, смт.Билбасівка.

Пошкоджено 18 приватних будинків, 5 багатоповерхівок, приміщення ДП "Артемсіль".

О п'ятій ранку — ракетний удар по Торецьку.

Ракета влучила у багатоквартирний будинок – зруйновані два поверхи, інформацію щодо постраждалих уточнюють. На місці працює поліція та ДСНС.

За добу на Донеччині — 5 людей загинуло, 8 поранених.

Сумщина

Минулої доби вдень росіяни гатили по Шосткинському району. Ввечері був обстріл з мінометів території Середино-Будської територіальної громади, 10 приходів. Без жертв та руйнувань.

Вночі і зранку — обстріли Есманьської громади, Юнаківську громаду обстрілювали з Градів Попередньо — без жертв та руйнувань. Інформацію уточнюють.

Дніпропетровщина

Російські загарбники обстріляли дві громади Криворізького району — Зеленодольську та Апостолівську.

Били з "Ураганів" та ствольної артилерії. Є руйнування житла та господарчих будівель. Без постраждалих. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Луганщина

Тільки з повітря росіяни завдали щонайменше чотирьох ударів, досягли цілей дві ракети. Українські населені пункти чотири рази були обстріляні з мінометів.

Наразі відбито шість із семи атак ворога. В чотирьох із них окупант задля посилення вогневого впливу задіяв танки. Майже повсюди росіяни вимушені були відійти із втратами.

Херсонщина

Загальна ситуація в області напружена. Внаслідок влучного попадання у Антонівський міст, загарбники повністю заборонили ним користуватися.

Вони анонсують про відкриття паромного сполучення та можливість їздити через Каховську ГЕС.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеськїй, Кіровоградськїй, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Вінничині, Полтавщині та Житомирщині.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: