fbpx
Сьогодні
18:37 28 Лип 2022

КМДА закликає киян зробити щеплення перед очікуваним спалахом COVID-19

Київська міська державна адміністрація просить жителів міста зробити щеплення перед очікуваним сезонним спалахом COVID-19.

Директорка Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург каже, що про загострення епідемічної ситуації попереджають медики, які слідкують за динамікою захворюваності.

"Як грип та інші гострі респіраторні і вірусні інфекції, COVID "піднімає голову" з похолоданням. Але насамперед зростання темпів розповсюдження вірусу пов'язане з активним переміщенням людей наприкінці літа", – пояснила Валентина Гінзбург.

За її словами, ризик спалаху захворюваності збільшується через киян, які вимушено переїхали, але тепер повертаються до міста.

Тому напередодні загострення ситуації у КМДА радять зробити щеплення, щоб захистити себе від хвороби та гарантувати собі уникнення тяжкого перебігу COVID-19.

Нині в Україні дозволено робити щеплення другою бустерною дозою усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами.

Вакцинуватись від COVID-19 у Києві можна в центрах масової вакцинації у ТРЦ "Gulliver", "River Mall" та універмазі "Україна".

У КМДА також опублікували список вакцинальних центрів, де можна зробити щеплення.

"Мотивацію, я впевнена, шукати не потрібно, адже ми всі пам'ятаємо наскільки агресивний для здоров'я та життя COVID-19. Вочевидь, нині не ті часи, щоб збільшувати небезпеки, коли їх можна уникнути", – підсумувала Валентина Гінзбург.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: