fbpx
Сьогодні
09:28 28 Лип 2022

Британська розвідка: Херсон, захоплений росією, зараз фактично відрізаний ЗСУ від інших окупованих територій

Втрата Херсону сильно підірве заяви росії про успіх у війні

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії у Твіттері.

Як зазначають у британській розвідці, контрнаступ Збройних сил України на Херсонщині набирає обертів.

Так, українські сили, ймовірно, створили плацдарм для наступу на південь від річки Інгулець, яка утворює північний кордон окупованого Росією Херсона, пояснюють розвідники Британії.

Як наголошують у Міноборони Британії,  Україна вдало використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити щонайменше три мости через річку Дніпро.

Саме на них росія покладалась для постачання територій під її контролем.

Нагадаємо, що Антонівський міст біля Херсона був пошкоджений минулого тижня, а 27 липня ЗСУ знову вдарили по ньому, і зараз переправа непридатна для використання.

"49-та армія росії дислокується на західному березі річки Дніпро і зараз виглядає дуже вразливою. Так само місто Херсон, найбільш політично значущий населений пункт, окупований росією, зараз фактично відрізаний від інших окупованих територій.

Його втрата серйозно підірвала б спроби росії намалювати окупацію як успіх", – вказують аналітики британського міністерства оборони.

Раніше у британській розвідці зазначали, що заява Лаврова про "розширення географії" є підгрунтям для проведення "референдумів" за межами Донбасу.

Також у Міноборони Британії підкреслювали, що контроль над Антонівським мостом стане ключовим фактором бойових дій на Херсонщині.

Раніше у британській розвідці повідомляли, що росія збільшила використання ракет протиповітряної оборони для наземних атак через гостру нестачу спеціалізованих ракет для ударів по наземних цілях.

А, голова розвідки Британії, вважає, що росія "ось-ось вичерпає потенціал" в Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: