fbpx
Сьогодні
11:52 27 Лип 2022

Вдалось локалізувати масштабні пожежі в Каліфорнії

English version here

Майже три тижні знадобилось пожежникам, щоб взяти під контроль лісові пожежі, що вирували на півночі Каліфорнії. 

Лихо призвело до загибелі щонайменше 85 людей. Зниклими безвісти досі вважають понад 200 людей. Останки багатьох жертв можуть ніколи не знайти. Пожежа залишила в руїнах містечко Парадайс, в якому мешкало близько 27 тисяч людей, чверть з них – старші 65 років. Під час пожежі загинуло багато людей похилого віку.

Спричинена рекордними температурами пожежа знищила понад 2650 гектарів лісу. Губернатор штату оголосив в окрузі надзвичайний стан. З довколишніх населених пунктів довелось евакуювати кілька тисяч людей.

25 листопада, департамент лісового господарства та захисту від пожеж штату повідомив, що вогонь був взятий під контроль після декількох днів дощів.

Пожежа у Каліфорнії триває з 8 листопада та стала найбільш руйнівною в історії штату. Були зруйновані майже 14 тисяч будинків, вигоріло близько 62 тисяч гектарів землі. Тисячі людей не можуть повернутися до своїх помешкань і ночують в спеціальних центрах, церквах та школах, а також у наметах та автомобілях. До боротьби з вогнем залучені тисячі пожежників, пошукові команди, літаки та гелікоптери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: