fbpx
Сьогодні
11:44 27 Лип 2022

Обстріли ТЕЦ можуть призвести до екологічної катастрофи

English version here

Фото: Ілюстративне

Експерт з екологічного моніторингу розповів, що руйнування критичної інфраструктури міст призведе до масових рубок деревини взимку. Це матиме довготривалі екологічні наслідки

Росіяни свідомо руйнують українську критичну інфраструктуру: 18 липня рашисти  обстріляли Криворізьку ТЕЦ, 22 червня атакували найпотужнішу в Україні Вуглегірську ТЕС у Донецькій області, чимало постраждала через агресію росіян і Охтирська ТЕЦ. Коштів, виділених Кабміном на ремонт ТЕЦ не вистачить, а отже, у українців є ризик залишитись без тепла цієї зими, пише "Рубрика".

За словами експерта з екологічного моніторингу Максима Сороки, це може призвести до справжньої екологічної катастрофи, яка матиме довготривалі наслідки. 

Якщо місцева влада не встигне ухвалити рішення про запровадження альтернативних пошкодженим ТЕЦ джерел теплоенергії, люди будуть самостійно шукати рішення, і цілком можливий сценарій, в якому почнуться масові рубки деревини, а шкідливі викиди в повітря збільшаться в рази:

"Всі ці малопотужні енергетичні установки навіть, мобільні теплові пункти, мобільні твердопаливні котли, які можна модульно підключити до системи і палити — все це є низько ефективним і з більшим питомим викидом забруднюючих речовин в довкілля. І  буде друга хвиля забруднень, які настануть внаслідок обстрілів ТЕЦ. Шкода для довкілля буде страшна, але на це потрібно буде піти, бо ми маємо дбати про своє населення, і вже думати про відновлення навколишньої середи", — каже Максим Сорока. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: