fbpx
Сьогодні
09:12 27 Лип 2022

Вчені припускають, що мертвих дельфінів значно більше, ніж вони можуть зафіксувати

English version here

"Фактичні дані по загиблим чорноморським  дельфінам від війни дуже занижені" — провідний вчений НПП "Тузлівські лимани" Іван Русєв

В акваторії Чорного моря продовжують гинути дельфіни — трупи тварин науковці та військові ЗСУ регулярно знаходять на узбережжях. 

В попередніх матеріалах "Рубрика" вже розповідала про причини смертей цих тварин: це стається внаслідок використання на військових кораблях гідролока́торів (сонарів). 18 липня в Тузлівських лиманах знов було знайдено трупи тварин:

"Море знову винесло на узбережжя національного природного парку "Тузлівські лимани"  двох дельфінів- азовок. На ранок, коли ми з'явилися на місці експерименту, дельфіна вже не було. Передивившись файли, нам стало відомо що шакали забрали дельфіна і стягнули на значну відстань частину хребту", — повідомляється на Фейсбук-сторінці Національного природного парку "Тузлівські лимани". 

Фото з прихованої камери, яку встановили співробітники НПП

Фото з прихованої камери, яку встановили співробітники НПП "Тузлівські лимани". Джерело за посиланням.

Таким чином, з'явившись на узбережжі, загиблий дельфін, може зникнути вже наступного дня, хоча бувають і виключення, коли частини трупів можуть лежати довго. 

"Слід розуміти, що фактичні дані по загиблим чорноморським  дельфінам від війни, дуже занижені, оскільки знайти і врахувати в загальну кількість всіх викинутих морем тварин, практично неможливо. До того ще і слід додати той факт, що порівняно з довоєнним періодом, зараз є доступ для моніторингу тільки до 3-5% морського узбережжя,  а також той факт, що море викидає на берег не більше 5% від усіх загиблих дельфінів. Решта 95% просто йде на дно моря і ми не можемо їх зареєструвати та досліджувати", — розповідає в пості провідний вчений нацпарку Іван Русєв. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: