fbpx
Сьогодні
10:53 27 Лип 2022

Джонсон може стати наступним генсекретарем НАТО, - The Telegraph

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який подав у відставку, може стати наступним генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

У виданні зазначають, що старші лідери Консервативної партії Великої Британії підтримують кандидатуру Джонсона на місце генсекретаря.

Нагадаємо, що Столтенберг піде у відставку у вересні 2023 року.

Крім Джонсона, на посаду генсекретаря претендують також міністр оборони Бен Воллес та колишні прем'єри Тереза Мей і Девід Кемерон.

Щоб обійняти посаду, яка призначається одноголосно країнами-членами НАТО, йому потрібно буде залишити депутатський мандат.

Чи є шанси у Джонсона?

The Telegraph підкреслює, що британського кандидата давно пророкували на цю роль через недовіру США до будь-яких діячів ЄС, які йдуть на цю посаду.

Великій Британії також довіряють країни Балтії, і Джонсон особисто отримав загальний авторитет за допомогу у створенні міжнародної коаліції проти володимира путіна.

The Telegraph цитує заяву народного депутата України Олексія Гончаренка, який каже, що Джонсон був би "правильною людиною, яка б замінила Єнса Столтенберга".

"Реальність така, що секретарів НАТО призначають одноголосним рішенням. Будь-яка країна може накласти вето", повідомило одне джерело The Telegraph.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 7 липня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон подав у відставку.

Це сталося після того, як із його кабінету масово пішли міністри.

Проте, він лишатиметься на посаді доти, доки партія Консерваторів на з'їзді не обере нового очільника, який автоматично очолить уряд. Це має статися у жовтні.

Для цього повинні відбутися вибори.

Наразі у фінальну боротьбу за крісло прем'эра вийшли колишній міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак та міністерка закордонних справ Елізабет Трасс.

За попередніми даними лідирує саме очільниця МЗС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: