fbpx
Сьогодні
20:28 26 Лип 2022

В адміністрації Байдена заявили, що Китай посилив войовничу риторику щодо Тайваню

Фото: Reuters

Адміністрація Байдена констатує, що китайська сторона посилює рівень своєї агресивності в регіоні, у тому числі по відношенню до Тайваню.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

"Ми спостерігаємо, як китайці посилюють свій рівень агресивності в Індо-Тихоокеанському регіоні", – зауважив представник адміністрації Байдена в коментарі, оприлюдненому The Hill на офіційній твітер-сторінці.

Він підкреслив, що Сполучені Штати, крім того, "спостерігають посилення войовничої риторики КНР щодо Тайваню", а також збільшення кількості інших заяв, пов'язаних з "фальшивими" територіальними і морськими претензіями.

"Але я вам скажу, в нашій політиці відносно Китаю нічого не змінилося. Так само не змінився той факт, що ми продовжимо літати, плавати або діяти в міжнародних водах відповідно до міжнародного права, яке дозволяє робити це", – наголосив представник Білого дому.

Довідка

Від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України Сполучені Штати послідовно заявляли, що уважно спостерігатимуть за поведінкою Китаю. У тому числі, йшлося в контексті можливої допомоги китайської сторони росії, а також його територіальних амбіцій, пов'язаних із Тайванем.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: