fbpx
Сьогодні
19:03 26 Лип 2022

Правоохоронці фіксують стрімкий ріст злочинності на тимчасово окупованих територіях

На тимчасово окупованих територіях України правоохоронці фіксують стрімкий ріст злочинності, зокрема вбивств та викрадення авто.

Про це повідомляє Нацполіція з посиланням на заяву начальника Департаменту карного розшуку Вадима Дзюбинського 26 липня під час брифінгу.

"Попри те, що загальна злочинність (в Україні – ред.) зменшилася впродовж півроку на 25 відсотків і рівень тяжких та особливо тяжких злочинів залишився на рівні минулого року, кількість умисних вбивств збільшилася через вбивства, які були вчинені на окупованих і деокупованих територіях.

Під час активних бойових дій у нас з'являється велика кількість необлікованої, трофейної, втраченої зброї, яка різними шляхами потрапляє на мирну територію, де в подальшому розповсюджується, зберігається, а також використовується для скоєння різних видів злочинів", – зазначив Дзюбинський.

За його словами, значну частину злочинів на окупованих територіях скоюють російські військові. Однак в Україні загалом знизився рівень злочинності через масову міграцію людей всередині країни та за кордон, комендантську годину, роботу правоохоронців та тероборони.

Водночас з травня фіксують тенденцію щодо збільшення рівня злочинності. Майже на 86% зросла статистика викрадення авто у порівнянні з минулим роком, однак зменшилася кількість квартирних крадіжок, розбійних нападів і пограбувань.

"На територіях, де не відбувалися активні бойові дії, майже не фіксуються кваліфіковані незаконні заволодіння транспортом. В основному ми реєструємо такі злочини на окупованих і деокупованих територіях Луганської, Донецької, Харківської, Чернігівської, Сумської областей", – сказав Дзюбинський.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: