fbpx
Сьогодні
07:59 26 Лип 2022

На Донецькому напрямку російські окупанти намагаються створити умови для наступу на міста Сіверськ і Соледар, - Генштаб

На Краматорському і Бахмутському напрямках українські захисники відбили ворожі штурми і відкинули ворога

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

  • На Волинському та Поліському напрямках, у збройних силах Республіки Білорусь, було проведено тренування зі зв'язку пунктів управління.

З території цієї країни відзначалося ведення повітряної розвідки БпЛА оперативно-тактичного рівня у напрямках на міста Луцьк та Ковель Волинської області.

Зберігається загроза ракетно-авіаційних ударів з території і повітряного простору Республіки Білорусь.

  • На Сіверському напрямку ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони Хрінівки Чернігівської області та Товстодубового Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення просування наших військ.
  • На Харківському напрямку здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Борщова, Питомник, Соснівка, Руські Тишки, Петрівка, Дементіївка, Рубіжне, Дуванка, Мосьпанове, Руська Лозова, Чугуїв, Клугино-Башкирівка, Світличне, Пришиб та Слатине. Завдав авіаударів біля Залимана та Мосьпанового.
  • На Слов'янському напрямку противник обстріляв райони Норцівки, Богородичного, Долини, Чепіля, Грушувахи та Великої Комишувахи.
  • На Донецькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на спробах покращити тактичне положення та створенні умов для наступу на міста Сіверськ і Соледар. Ворожі підрозділи поповнюють запаси боєприпасів та паливно-мастильних речовин.
  • На Краматорському напрямку обстріли із ствольної та реактивної артилерії зафіксовано неподалік Кривої Луки, Закітного, Дронівки, Григорівки, Верхньокам'янського, Званівки, Спірного та Переїзного. Ворог завдав авіаударів біля Спірного та Серебрянки.

Ворожі штурмові дії в районах Спірного та Національного природного парку "Святі Гори" українські воїни успішно відбили та відкинули противника назад.

  • На Бахмутському напрямку ворог здійснює артилерійські обстріли в районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Покровське, Костянтинівка, Весела Долина, Зайцеве, Вершина, Семигір'я, Кодема, Травневе, Майорськ та Нью-Йорк.

Завдав авіаційних ударів біля Соледара, Веселої Долини і території Вуглегірської ТЕС.

Штурмові дії в районах населених пунктів Берестове та Семигір'я завершились для ворога втратами та відступом. Але підрозділи противника намагаються вести наступ у напрямку Покровського, бойові дії тривають.

  • На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. Обстріли зафіксовано зокрема біля Авдіївки, Зеленого Поля, Оріхова, Щербаків та Кам'янського.
  • На Південнобузькому напрямку ворог продовжує оборонятися, зосереджує зусилля на недопущені просування наших військ. Здійснював обстріли з артилерії та танків по лінії зіткнення.

Також завдав авіаударів біля Великого Артакового, Калуги та Ольгиного. Вів повітряну розвідку БпЛА.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: