fbpx
Сьогодні
09:33 26 Лип 2022

Локальний успіх військ рф у районі Вуглегірської ТЕС не допоможе окупантам взяти Бахмут, - ISW

Фото: Anadolu Agency

Російська армія досягла незначних успіхів на південь від Бахмута проте навряд чи зможе ефективно використати цей поступ, щоб взяти під повний контроль сам Бахмут

Про це інформує Рубрика, посилаючись на зведення американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські Telegram-канали почали повідомляти про спроби росії просунутися в Новолуганське ще 25 травня. А це означає, що війська РФ безуспішно атакували це селище протягом двох місяців.

При цьому Новолуганське не є великим населеним пунктом і не вирізняється особливо складним рельєфом, наголошують у ISW.

Аналітики підтвердили, що 25 липня російські сили, ймовірно, просунулися до Новолуганська Донецької області.

Також вони починають захоплювати територію Вуглегірської ТЕС на північній околиці цього селища.

Проте, як вважають у ISW, це стало можливим лише внаслідок контрольованого відведення українських сил із цього району. Крім того, на діях загарбників досі позначаються ті ж самі "фундаментальні обмеження, які раніше не дозволяли їм швидко захоплювати території в Луганській області".

До того ж захоплення Новолуганського та Вуглегірської ТЕС не створить вигідного виступу в лінії фронту, який міг би допомогти військам РФ просуватися на північ у бік Бахмута.

Операції навколо Новолуганського показують, що російські сили мають ті самі проблеми з точки зору їх здатності ефективно використовувати геометрію поля бою у своїх інтересах, зазначають ISW.

Ситуація для армії РФ погіршується тими труднощами, із якими агресори регулярно зіштовхуються під час захоплення невеликих і щодо незначних ділянок місцевості протягом тижня чи місяці боїв.

Ці обмеження зростатимуть у міру того, як сили російських підрозділів постійно деградуватимуть під час штурмів невеликих селищ.

"Російські сили навряд чи зможуть ефективно використати захоплення Новолуганського для взяття Бахмута.

А постійні тактичні та оперативні обмеження, з якими вони стикаються на полі бою, ймовірно, сприятимуть завершенню наступу на Донбасі до захоплення Бахмуту, Слов'янська чи іншого великого міста Донецької області", вважають в Інституті вивчення війни.

Інші висновки аналітиків ISW щодо ситуації в Україні за минулу добу:

  • російські війська провели обмежені наземні атаки на північ від Харкова, на схід від Сіверська та на схід від Бахмута;
  • армія РФ продовжує зміцнювати позиції в Запорізькій та Херсонській областях в очікуванні контрнаступу українських військ;
  • українські сили продовжують завдавати ударів по опорних пунктах росії на півдні України;
  • російські сили продовжували виводити військову техніку зі складу в Омську та стикаються з проблемами у ремонті пошкоджених бойових машин;
  • російська окупаційна влада продовжує ставити готувати анексію окупованих територій і намагається розширювати адміністративний контроль на цих територіях.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: