fbpx
Сьогодні
15:15 26 Лип 2022

Лавров заявив, що росія ніколи не відмовлявся від переговорів із Києвом

Росія ніколи не відмовлялася від переговорів із Україною

Про це заявив глава російського Міністерства закордонних справ сергій лавров, пише російське пропагандистське видання "РІА Новості".

"Москва ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною: бойові дії завершуються за переговорним столом, але відповіді від Києва немає", зазначив очільник МЗС росії.

Глава російського МЗС знову повторив кремлівські наративи, що "питання про те, чому Київ не йде на переговори, можна адресувати США".

Довідка

Росія не дотримується жодних домовленостей.

Нещодавно російська армія нанесла удар по українських портах відразу після домовленостей щодо експорту зерна.

А рф постійно звинувачує Захід і США у відсутності переговорів.

Хоча насправді саме російські загарбники обстрілюють мирне населення України, стирають з лиця землі цілі населені пункти, і при цьому готуються анексувати східні та південні області України.

Спікери країни-агресора продовжують виправдовувати свої загарбницькі дії нібито загрозою для росії з боку України і Заходу.

Нагадаємо, що 24 липня – після підписання угоди про експорт українського зерна і російського удару по українських портах ­– глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва готова до переговорів із Києвом "щодо ширшого кола питань".

А також поскаржився, що відновлення переговорного процесу залежить не від російської сторони.

Президет Володимир Зеленський вважає, що замороження повномасштабної війни з росією лише заохотить її до ескалації конфлікту.

22 липня радник голови ОП, член української переговорної групи з РФ Михайло Подоляк заявив, що зараз немає жодних підстав для відновлення переговорів з державою-агресором.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: